Olympic Games Tokyo 2020 – Brzi pregled

Letnje olimpijske igre u Japanu bi trebalo konačno da se održe, pa je tim povodom Sega izbacila 22. juna video igru posvećenu ovom sportskom događaju. Olympic Games Tokyo 2020 je prvobitno izbačen za japansko tržište, i to čak pre dve godine, a od tada se mnogo toga promenilo. Generalno, ni sa tadašnje tačke gledišta igra ne deluje impresivno, iako pokušava da se predstavi kao kežual sportski naslov.

Za razliku od mnogih sportskih igara, Olympic Games Tokyo ne teži ka tome da pruži autentičnu atmosferu, već više deluje kao porodična igra namenjena za ljubitelje raznoraznih sportova. Ukoliko ste u potrazi za malo kompleksnijim naslovima, onda ste na lošem putu. Igra teži ka tome da objedini mnoštvo sportova, kao što su npr. košarka, tenis i atletika, pa samim tim ne uspeva ni u jednom da posebno briljira. Takođe, po pitanju razvoja, Olympic Games Tokyo ne može da se poredi sa visokobudžetnim sportskim naslovima koji izlaze svake godine.

Pravljenje sopstvenog lika je segment koji naročito krasi ovaj naslov. Skoro svaki deo tela može da se izmeni – tu je bezbroj frizura, lica, glasova,… Spisak bi bio zaista dugačak. U mogućnosti ste čak i da izmenite čitav nacionalni tim, a svoje “radove” možete da podelite i sa prijateljima. Što se tiče samih igara, ne mogu da vam odgovorim da li je izbor dobar jer se radi o jako subjektivnoj stvari. Mislim da je trebalo da postoji više atletskih disciplina, ali svakako bih to ostavio na vama da presudite.

Prošlo je maltene 10 godina od prethodne igre (London 2012: The Official Video Game), pa igrači sada ni nemaju nekog posebnog izbora. Radi se o naslovu koji spada u grupu party igara, a ono što ga posebno karakteriše je jednostavan način igranja. Niža cena u odnosu na AAA projekte, mogućnost ponovnog igranja, kao i raznovrsnost sportova su sve bitni plusevi. No, treba pripaziti na osrednju grafiku, očajan soundtrack i nepotpuno razvijen gejmplej kod pojedinih sportova. Igra je naročito dobra u društvu, pa ne mogu da kažem da se nisam lepo zabavio – kao što bi rekao jedan moj ortak u pitanju je: “interesantna sprdnjica”.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs