Novi Star Wars će režirati Taika Waititi

Disney i Lucasfilm su zvanično potvrdili da će na novom Star Wars filmu raditi Taika Waititi. Ovaj režiser je poznat po svom radu na Thor: Ragnarok kao i prošlogodišnjem Jojo Rabbit. Takođe je režirao i osmu epizodu Star Wars serije ,,The Mandalorian” što su Disney i Lucasfilm sigurno uzeli u obzir pri odabiru “glavnog čoveka” za ovaj projekat.

Još uvek je nepoznat datum izlaska kao i tematika filma, ali ako uzmemo u obzir da sve što je vezano za Star Wars dolazi u obliku trilogije, verovatno je u pitanju “standalone spin-off”. Prostije rečeno, to je nastavak koji dopunjuje priču prethodnog dela, ali od vas ne zahteva poznavanje događaja iz njega.

Osim ovog filma, jedan bitan projekat kojim se trenutno bave Lucasfilm i Disney je nova trilogija vezana za glavnu priču Star Wars koju će režirati Rian Johnson. Za sada nemamo previše informacija, ali je ova trilogija zvanično i dalje u fazi planiranja sa zakazanim premijerama drugog i trećeg dela u 2024. i 2026. godini, dok se još uvek ne zna u kojoj fazi razvoja je prvi deo.