Novi pretplatni servis u DOTA 2 omogućava prednost igračima koji plaćaju

Valve je izbacio novi pretplatni servis za svoju free-to-play MOBA-u, DOTA 2. Dota Plus teži da poveća profit Valve-a od ove igre. Cena Dota Plus servisa je 3.99$ mesečno, sa popustima za one koji se prijave za 6 (6% popusta) ili 12 (12% popusta) meseci. Ovaj servis je namenjen kao zamena za Battle Pass.

Battle Pass je bio dostupan samo odredjeno vreme i koristio se za finansiranje najvećeg godišnjeg Dota 2 turnira. Za razliku od njega, Dota Plus će biti dostupan tokom cele godine. Igrači koji imaju pretplatu dobijaju novu in-game valutu (Shrards) nakon svakog odigranog meča. Sa njima igrač može da poveća nivo heroja i otključa različite nagrade.

Osim ovoga, igračima će biti dostupni novi izazovi i lični pomagač koji se naziva Plus Assistant. Ovaj pomagač sakuplja podatke od miliona odigranih mečeva i pomaže igračima sa odlukama u tom trenutku meča. Takođe, ovaj servis nakon svake odigrane partije pruža igračima detaljnu analizu.

Naravno, zajednica je zabrinuta. Osim podrške koje će imati igraći koji plaćaju, ljudi su zabrinuti da će novi sistem izazova poremetiti igru. Ostaje da vidimo kako će ovaj novi servis uticati na dinamiku igre i koliko će igrači koji ne plaćaju osetiti hendikep jer ne poseduju Plus Assistant.