Novi mod za Star Wars Battlefront II će biti uskoro dostupan

U novom updatu za Star Wars Battlefront II naći će se i novi mod The Night on Endor. Cilj ovog moda ako ste u timu Stormtroopera je da morate preživeti noć na Endoru dok letelica ne dođe da vas evakuiše, a ako izaberete da ste na strani Evoksa ,,malih stvorenja nalik na medvede” vaša misija je da eleminišete sve vojnike Imperije.

Naravno važno je spomenuti da će ovaj mod biti besplatan za sve igrače, da će izaći 18.4. kao i da će opet biti vraćene mikrotransakcije, ali ne u vidu loot box već kozmetičkih detalja koje možete kupiti kristalima (valutom koja se kupuje pravim novcem) ili kreditima (za koje je potrebno uložiti truda i vremena).

Subjektivno smatram da je novi Battlefront II iz 2017. ispao veoma dobar, ali moram istaći da ovaj mod kao i mnogi drugi slični njemu su već bili dostupni  i u originalu iz 2005. Takođe mislim da su EA i DICE umesto potpuno nove igre trebali da izbace remaster za original i da bi na taj način privukli veću pažnju, a i veći profit. Trenutno pokušavaju da stare stvari prodaju kao “potpuno nove i revolucionarne” kad one to očigledno nisu što definitivno nije dobro za njih, a ni za celu gejming industriju.

Povodom ovog događaja izašao je trailer koji budi nestrpljenje i interesovanje povodom gejmplej iskustva koje će The Night on Endor doneti, ali ostaje da vidimo da li će biti zabavan koliko izgleda i da li će uspeti da nadogradi stil igre iz originalnog moda.