Nove glasine vezane za radnju i datum izlaska GTA VI

Prema najnovijim glasinama, novi nastavak Grand Theft Auto franšize (GTA VI) dešavaće se na dve lokacije, imaće prvog ženskog glavnog lika i očekivani datum izlaska je krajem 2022. godine.

Grad u kojem će se dešavati ovaj nastavak je Majami, odnosno kako je poznat u GTA univerzumu – Vice City. Takođe, neke misije će se odvijati i u Južnoj Americi što bi bio prvi put da junak iz ove franšize kroči na ovaj kontinent.

Prvi put u GTA serijalu jedan od glavnih likova biće ženskog pola, mada se još uvek ne zna da li će igrač moći da kontroliše više od jednog protagoniste kao u prethodnom delu. I dalje nije poznato da li će GTA VI biti smešten u 80-im godinama prošlog veka, u vreme kada se odvijala radnja GTA Vice City, kao ni da li će se pojavljivati protagonista iz te igre – Tommy Vercetti.

Što se izlaska tiče,  Rockstar je poznat po tome da nikada ne poštuje svoj inicijalno vreme izlaska pa se zbog toga očekuje da bi GTA VI trebao izađe krajem 2022. godine.

Sve ove informacije su prikupljene sa YouTube kanala The Know koji su naveli insajderski izvor iz kompanije, a koji tvrdi da se unutar Rockstar-a ovaj nastavak naziva Projekat Amerike (Project Americas). Glasine sa ovog youtube kanala nisu uvek tačne, mada su tačno otkrili veliki broj detalja vezanih za Dark Souls 3 pre oficijelne potvrde.

Prethodne glasine su navodile da će se radnja GTA VI odvijati u Tokiju, tako da ni ovu glasinu ne treba uzeti zdravo za gotovo – osim ako ne živite u Brazilu, gde je kopija ove igre već izašla za PS2 (naravno, to je GTA: San Andreas sa nekoliko modova).

Imajući u vidu da je Rockstar trenutno zauzet oko Red Dead Redemption 2 koji treba da izađe u toku ove godine i uspešno poslovanje GTA Online – logično je da se Rockstar za sada nije izjasnio povodom ovih glasina, tako da nam ostaje da sačekamo zvaničnu potvrdu o tačnosti ovih glasina.

Autor teksta: Milan Popović