Nova open world Star Wars igra je trenutno u razvoju?

Electronic Arts Vankuver hoće da zaposli glavnog online inženjera za novu open world Star Wars igru.

Prema tekstu iz oglasa za posao, kompanija traži nekoga da se pridruži veteranskom timu za dizajn, arhitekturu i implementaciju online infrastrukture. Dalje se navodi da bi kandidat za posao trebao da bude iskusan u implementiranju novih online funckija kao na primer matchmaking, server-host migracije kao i asinhorone interakcije. Pored toga, potencijalni radnik bi imao odgovornost da osigura stabilnost servera pri velikom broju igrača za multi-platformske igre u radu sa timom za mrežu.

Nije bilo konkretnih detalja o novoj igri, osim da se radi o igri iz Star Wars franšize, ali postoji mogućnost da je projekat osmišljen kao zamena za otkazanu igru studija Visceral Games. U oktobru prošle godine, EA je najavio da zatvara Visceral Games studio i da prestaje razvoj na njihovoj igri za jednog igrača, a njihovi zaposleni su poslati na druge projekte.

Posle velikog broja kritika koje su dobijali u poslednje vreme, izgleda da EA želi da se iskupi fanovima, prvo sa promenom progresije u Star Wars Battlefront 2, a sada sa novom Star Wars igrom. Koliko su njihove namere plemenite, ostaje da vidimo.