Nova misterija u Battlefield 1 ukazuje na datum otkrivanja Battlefield 5

Prema novoj misteriji koja je dodata u Battlefield 1, otkrivanje novog dela Battlefield franšize (za sad poznat kao Battlefield 5) je zakazan za 2 nedelje, odnosno 23. maj.

Igrači su se bavili misterijom “The Room” već nekoliko dana i sinoć im je konačno pošlo za rukom da je reše. Oni koji su imali uspeha su dobili vojničku pločicu na kojoj piše ‘SECRETS REVEALED’. Prava tajna se zapravo nalazila u dobro skrivenoj sobi koja je dodeljivala ovu nagradu, a tajnu možete videti na ovom videu:

Kada se odrade svi komplikovani koraci kojim se rešava ovo “uskršnje jaje” pored dobijanja vojničke pločice može da se čuje i muzika, ali se takođe pojavljuje i jedna mala promena u sobi tj. počinje da curi voda. Fanovi sa oštrim sluhom su shvatili da je zvuk koji prizvodi voda ritmički, a nakon detaljnije analize su došli do zaključka da je to zapravo šifra koja se dešifruje pomoću morzeove azbuke. Kada se tačno dešifruje, dobija se URL za ovu veb stranicu.

Sajt je jako jednostavan – sadrži datum 23. maj 2018. i #Battlefield. Kada se pogleda javascript za ovu stranicu može se videti tajmer koji se završava 28-og maja, ali još uvek nije poznato šta tačno treba tada da se dogodi.

Prema prethodnim procurelim informacijama, igra će se odvijati u Drugom svetskom ratu i nosiće naziv Battlefield 5. Za dve nedelje ćemo sa sigurnošću znati sve informacije pouzdano, a do tada možemo samo da spekulišemo.