Nemačka postaje prva država koja uvodi eSports vize

U Nemačkoj je izglasan zakon o uvođenju specijalnih eSport viza koje će se pojaviti u prvoj polovini 2020. godine. Ovom odlukom Berlin dodatno učvršćuje svoju poziciju kao prestonica eSporta u Evropi.

Berlin već godinama služi kao centar eSporta u Evropi za najveća okupljanja. U njemu su se održala mnoga takmičenja uključujući i League of Legends LEC liga, a posle izvesnog vremena su i druge eSport organizacije prebacile svoje sedište tamo.

Nemačka je prepoznala potražnju za eSportom i nastavlja sa stvaranjem olakšica za dalji razvoj profesionalnog gejminga. Najbitniji korak u tome je uvođenje eSport vize koja će olakšati ne samo dolazak igrača na duži vremenski period tokom održavanja većih liga, već i svih ljudi koji su zainteresovani da se zaposle u eSport industriji koja cveta u Berlinu.

Postojaće određeni uslovi koji se moraju ispuniti kako bi se dobila ova viza. To podrazumeva da morate imati minimum 16 godina, određena primanja i potvrdu da ste profesionalni igrač koja je izdata od strane eSport saveza u vašoj zemlji.

Esport postaje sve popularniji vid zabave među mladima i polako prevazilazi popularnost tradicionalnih sportova, zbog čega najzad dolazi do ovako drastičnih koraka da se omogući bolji razvoj infrastrukture koja je neophodna za njen razvitak.