Need for Speed Hot Pursuit Remastered – Brzi pregled

Need for Speed je sve do 2010. godine išao modernim hodom, u trendu sa najsavremenijim igrama. Tada na scenu stupa razvojni tim Criterion Games, koji vraća serijal u tradicionalne vode, što je predstavljalo pravo osveženje, ali je mnoge odvratilo od igre. No, kada iz današnje perspektive gledamo, Need for Speed: Hot Pursuit je sjajna igra, naročito ako se uzme u obzir činjenica da je od njenog izlaska prošlo deset godina.

Remastered nam donosi prvenstveno poboljšanje u grafici, a atmosfera igre je u suštini ostala nepromenjena. Dostupno je 78 trkačkih manifestacija, kao i 63 policijske potere koje treba da se otključaju i završe. Prelaženjem trka igra postaje sve teža, posebno ako ste odlučni da za svaku osvojite i zlatnu medalju.

Što se tiče samih manifestacija, vozač ima na raspolaganju standardne trke, hot pursuit (gde se javlja i policija), duele jedan na jedan i time trials. U pitanju je interesantan miks koji teško da može da dosadi. Stvari su nešto drugačije u plavoj uniformi – rapid response od vas zahteva da se pojavite što brže na traženoj lokaciji, dok interceptor i hot pursuit se svode na jurnjavu i hapšenje ilegalnih vozača. U početku izbor vozila je tanak, ali vremenom otključavaćete nova kola. Uz automobile ide i dodatna oprema, poput bodljikave žice ili uređaja za gašenje elektronike automobila.

Staze su zaista sjajne, kako vizuelno, tako i po pitanju interesantnih puteva i prečica. Izvan moda za karijeru prisutan je i onlajn multiplayer, a koji uključuje sledeće tipove trka – standardne, interceptor i hot pursuit. Pošto uz igru idu i svi dodaci, takođe mogu da se selekuju arms race i most wanted. Igra nema optimizacione probleme, a na konzolama radi odlično, bez obzira da li postavite da hoćete bolju grafiku ili frejmrejt. Ukoliko vam se igra svidela 2010. godine, onda vas remaster sigurno neće razočarati. Razvojni tim se vodio logikom da ono što valja ne treba menjati, pa sem grafičkog apgrejda, nećete primetiti mnogo novih opcija.

Autor teksta: Filip Kojic

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs