Naruto To Boruto: Shinobi Striker – Brzi pregled

Anime igre često budu teški promašaji, naročito ako se vezani za popularniji serijal, kao što je to Naruto. Razvojni timovi znaju da sam naziv donosi veliki profit, pa se obično mnogi ne trude da naprave kvalitetnu igru koja će biti slična seriji. Takve igre su zasnovane na jednostavnom sistemu borbe, a originalna priča se ne prikazuje na nereprezentativan način. Shinobi Striker ne prati standardan stil anime igara, već pokušava da ponudi drugačije i svežije iskustvo, što je za svaku pohvalu! Za razliku od drugih šonen igara, gde se kroz priču provlači jednostavna tabačina, ovde je fokus interesantnom multiplejer režimu.

Iako postoje singlplejer i kooperativne misije, glavna atrakcija je definitivno multiplejer. Postoji par različitih modova za igranje, od onih zasnovanih na zadacima, kao što je npr. zauzimanje zona, pa do onih klasičnih, poput team deathmatcha. Takođe postoji i jedan interesantan mod u kom se kombinuje PvP i PvE režim, a gde se timovi takmiče ko će prvi da ubije bossa. Svaki meč ima po dva tima od po četiri borba.

Partije jedinstvenim čini mogućnost da se prave originalni likovi jer igrač ne samo da može da menja izgled svog heroja, već je u stanju da menja i različita oružja i specijalne tehnike. Svako oružje određuje stil i brzi osnovnih napada, dok specijalne tehnike (jutsu) treba iskoristiti u pravom trenutku jer najviše utiču na sam tok meča. Igrač može da napravi samo jednog heroja, ali to ne znači da ne može da ga menja po svojoj želji. Pored pravljenja likova, od velike je važnosti i sistem klasa koji određuje vašu ulogu u partijama. Klase su izbalansirane i potrebno je da ih sve poznajete kako biste lakše preživeli mečeve, pa tako healing klasa može da održava tim besmrtnim, ali je veoma ranjiva.

Ovo je prvi Naruto koji posle dužeg vremena donos nešto novo, nalik na Dragon Ball Xenoverse serijal. Pravljenje likova je zabavno jer je sve pregledno, a postoji solidan broj opcija. Što se tiče borbi, osećaj je zaista odličan, što znači da igra ne zaostaje puno za serijalom Ultimate Ninja Storm. Odlična stvar je i to što vam nije potrebna internet konekcija da biste igrali, ali nažalost kooperativne misije ne možete da igrate u lokalu, što je veliki minus za igru.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs