Najvažnije sa Nintendo Direct E3 2019 prezentacije

Završio se još jedan Nintendo Direct i može se reći da, kao i prethodnih par godina, nije razočarao. Nakon samog directa, prikazan je i gameplay Pokemon Sword and Shield, a najavljen je i livestream za Animal Crossing: New Horizon. Pored toga najavljeno je par novih first party igara, dok smo za neke dobili dodatne informacije.

Nastavak za The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Najveća vest sa ovogodišnjeg Direct-a je sigurno teaser za novi nastavak u The Legend of Zelda serijalu. Nintendo nije podelio nikakve detalje vezane za igru, ali će ova vest sigurno obradivati sve fanove Zelde.

Animal Crossing: New Horizon

Animal Crossing za Switch je odložen za 20. mart 2020. Nintendo je najavio da će prikazati još detalja vezanih za igru na Treehouse livestreamu kasnije u toku dana.

Link‘s Awakening remake za Switch

Još jedna vest vezana za Legend of Zelda serijal! Ovog puta, u pitanju je remake jednog od najpopularnijih delova ove franšize. Dodatak u igri će biti i mod u kojem će biti moguće praviti nove pećine i hramove za istraživanje. Kroz igru se otključavaju nove sobe i delovi koji kasnije mogu da se koriste u izgradnji. Igra izlazi 20. septembra ove godine za Switch.

Luigi‘s Mansion 3

Luigi‘s Mansion na Switchu donosi novinu u vidu moda za više igrača. Ovaj naslov će moći da se igra online ili na jednoj konzoli. Dobijamo novog glavnog lika Gooigija koji je u stvari Luigi u formi duha. Kada igrate sami možete da prebacujete između Luigija i Gooigija za rešavanje različitih zagonetki. Tu je i ScareScreaper kooperativni online mod za najviše 8 igrača u kojem tražite Toadove i lovite duhove zajedno sa prijateljima.

No More Heroes 3

Nije poznato mnogo detalja o igri, prikazan je samo teaser. Jedino što je zvanično najavljeno je da će igra izaći negde tokom sledeće godine.

Cadance of Hyrule

U pitanju je ritmička igra koja izgleda kao spoj Crypt of the NecroDancer i Legend of Zelda. Datum izlaska je 13. jun ove godine.

Dva nova DLC borca za Smash Ultimate

Banjo-Kazooie i heroj Dragon Quest-a će postati dva nova borca u Smash Ultimate. Heroj Dragon Questa stiže u igru na leto, dok Banjo-Kazooie ulazi u roster na jesen.

Daemon X Machina

Daemon X Machina dolazi na Switch 13. septembra. Imali smo prilike da vidimo novi trailer na E3:

 

Pored first party igara, na directu je prikazano i nekoliko third party igara za Switch:

Collection of Mana i Trials of Mana

Seiken Densetsu 3 je treći nastavak u Mana serijalu koji je izašao davne 1995. godine, a sada dobija remake sa lokalizacijom za engleski jezik. Collection of Mana je specijalna edicija koju čini skup 3 igre iz Mana serijala, Final Fantasy Adventure za Gameboy, Secret of Mana za SNES i Trials of Mana (odnosno prevedena verzija Seiken Densetsu 3). Nakon uspeha Secret of Mana remake-a dobijamo i 3D verziju Trials of Mana koja dolazi na Switch početkom sledeće godine.

Dragon Quest XI S: Definitive Edition

Konačno smo dobili i datum izlaska za Dragon Quest XI Definitive Edition, tako da će izaći na Switch 27. septembra.

Witcher 3 za Switch

Kao što smo već prethodno objavili, Witcher 3 Complete Edition dolazi na Switch sledeće godine.

Resident Evil 5 i 6

Ove jeseni dobijamo Resident Evil 5 i 6 za Switch. Tačan datum izlaska još uvek nije poznat.

Contra: Rogue Corps

Ljubitelji retro igara će sigurno biti oduševljeni da izlazi nova Contra igra. Contra: Rogue Corps izlazi 24. septembra, a biće podržan lokani i online multyplayer za 4 igrača.

Panzer Dragoon remake

Ove zime dobijamo još jedan remake za Switch, a sada je u pitanju jedna od najpoznatijih igara za Sega Saturn – Panzer Dragoon.

Empire Of Sin

Legendarni developer John Romero se vraća u biznis video igara. U saradnji sa studijom Paradox Interactive donosi nam taktičku strategiju smeštenu u prvu polovinu prošlog veka. Očekivani datum izlaska je proleće sledeće godine.

Switch pored ovih igara dobija i veliki broj portova među kojima su: Ni no Kuni, Spyro the Dragon, The Sinking City, Minecraft Dungeons, Alien Isolation i još nekoliko manje zvučnih naslova. Nintendo Switch fanove definitivno očekuje uzbudljiv nastavak godine.