Najbitnije najave sa Ubisoft E3 2018 prezentacije

Ubisoft je jedan od najvećih visokobužetnih studija, a kad uzmemo u obzir i dosta glasina vezanih za Assassin’s Creed: Odyssey ne čudi činjenica da je ovo jedna od očekivanijih prezentacija na ovogodišnjem E3 festivalu.

Just Dance 2019

Prezentacija je otpočela sa luckastim plesnim nastupom i nakon toga je najavljen Just Dance 2019. Igra će sadržati 12 pesama većinski iz pop žanra, a zanimljivo je da će biti moguće zaigrati ovaj naslov na PS4, Xbox 360/One, Nintendo Wii/Wii U/Switch od 25. oktobra ove godine. Retko je videti u današnje vreme da bilo ko izbacuje igru za prošlu generaciju konzola, ali je skoro izvesno da tehničke mogućnosti neće biti jednake među platformama.

Beyond Good & Evil 2

Nekada mit, a uskoro će biti stvarnost. Beyond Good & Evil je pripadala grupi igara za koju su svi očekivali da će dobiti nastavak, ali je Ubisoft imao drugačije planove…sve do sad kada su je i najavili. Iako je u pitanju nastavak, radnja će se odvijati u vremenu pre prvog dela. Još uvek nismo dobili pouzdane informacije o tome kako će zapravo izlgedati gameplay, ali je poznato da igra izlazi za PS4, Xbox One i PC sledeće godine.

Trials Rising

Dobijamo novu Trials igru pod nazivom Trials Rising. Potvrđeno je da će se zatvorena beta održati krajem godine, a moguće je i prijaviti se za nju. Datum izalska je februar naredne godine i biće dostupan za PS4, Xbox One, PC i Switch (uz napomenu da beta nije dostupna za Switch).

The Divison 2

Nakon lošeg stanja u kojem je izašao The Divison, Ubisoft nije digao ruke od njega i sada je igra bolja nego ikada. Nadamo se da je Ubisoft naučio greške iz prve igre i da će se potruditi da ih ovaj put ne ponove. Mesto u kojem će se odvijati priča je Vašington, gde je sedam meseci nakon dešavanja iz prvog dela počeo novi građanski rat u Americi. Igra izlazi 15. marta 2019 za PS4, Xbox One i PC, a moguće je prijaviti se za beta testiranje.

Mario + Rabbids Kingdom Battle – Donkey Kong Adventure

Najbolja taktička igra prošle godine dobija prvi DLC u vidu Donkey Kong Adventure. Igra je Nintendo Switch ekskluziva i imaćemo prilike da igramo ovaj DLC 26. juna ove godine.

Skull And Bones

Izgleda da pirati opet postaju trend u video igrama, naravno, u fiktivnom kontekstu. Igra će funkcionisati slično kao Sea of Thieves, ali će biti dosta mračnija i ozbiljnija od onoga za šta se Rare, razvojni tim zadužen za Sea of Thieves, odlučio. Za sada je poznato da će ovaj naslov biti dostupan na PS4, Xbox One i PC, ali datum izlaska, nažalost, nije poznat.

Assasin’s Creed: Odyssey

Već je od ranije poznato da je nova Assassin’s Creed igra smeštena u period antičke Grčke. Ubisoft se odlučio da ovoga puta malo više vremena posveti RPG elementima, pa ćemo videti kako će to uticati na gameplay i kolika će to biti promena u odnosu na Assassin’s Creed: Origins. Datum izlaska je 5. oktobar ove godine, a što se tiče platformi, biće dostupna na PC, Xbox One i PS4.

Transference

U pitanju je psihološki triler u kojem je akcenat na misteriji i priči, a Elijah Wood je jedan od glavnih aktera u igri. Pored toga što je igra primarno dizajnirana za VR platforme (Oculus Rift, Vive i PSVR), ovaj naslov je moguće igrati i na tradicionalnim platformama (PC, PS4, Xbox One). Navedeni datum izlaska je jesen ove godine.

For Honor: Marching Fire

Iako je u pitanju prošlogodišnja igra, For Honor dobija dosta dodataka, a For Honor: Marching Fire je trenutno poslednji u ovom nizu. Ubisoft će sa ovim DLC ubaciti četiri nova heroja sa bliskog istoka, novi Breach režim (napad/odbrana utvrđenja koja podseća na operacije iz Battlefield-a), kao i novi beskrajni režim za jednog/dva igrača. Pored ovoga, navodi se da će uz sav sadržaj biti ubačena i značajna grafička poboljšanja.

Datum izlaska je 16. oktobar ove godine.

The Crew 2

Prvi deo ove igre nije stekao značajnu popularnost, ali izgleda da će The Crew 2 imati veću publiku zbog toga što je proširen asortiman vozila sa avionima i brodovima. Ubisoft je iskoristio ovu priliku da pozove igrače na otvorenu betu koja će se održati od 21. juna do 25. juna. Grafika izgleda odlično, ali je većina ljudi zabrinuta sa mehanikama vožnje koje će dosta uticati na utisak koji će igra ostaviti.

Datum izlaska još uvek nije poznat, a igra će biti dostupna na PC, PS4 i Xbox One.

Sve u svemu, prilično dobra prezentacija koju nam je pripremio Ubisoft. Ipak, Ubisoft je postao poznat po tome da nije baš najiskreniji u svojim E3 prezentacijama tako da treba strpljivo sačekati izlazak ovih igara kako bi se formirao bolji utisak.