Najbitnije najave sa Nintendo E3 2018 prezentacije

Poslednju veliku konferenciju na E3 je organizovao Nintendo, a sama prezentacija je bila zabavna koliko i one iz prethodnih godina. Bilo je par novosti za igre koje smo već znali da izlaze, nekoliko novih najava kao i nekoliko novih portova za Nintendo Switch.

Daemon X Machina

Prvu stvar koju nam je Nintendo pokazao bila je nova ekskluziva za Nintendo Switch koja izlazi sledeće godine. Mecha žanr je jako popularan u Japanu i retko kada igre tog tipa dolaze na zapad, pa je uvek lepo videti nov naslov. Na trejleru je prikazan gejmplej tako da otprilike znamo šta da očekujemo od ovog naslova.

Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country

Xenoblade Chronicles 2 dobija DLC u vidu pozadinske priče za nekoliko postojećih likova. Datum izlaska ovog dodatka je 14. septembar ove godine.

Super Mario Party

Već generacijama svaka Nintendova konzola dobijala je svoje Super Mario Party igre i izgleda da ni Swtich nije izuzetak. Igra će koristiti veoma zanimljive mehanike kao na primer povezivanje dva Switch-a na različite načine.

Igra izlazi 5. oktobra ove godine za Nintendo Switch.

Fortnite

Od trenutka prikazivanja trejlera, na Nintendo Switch-u je dostupan Fortnite Battle Royale.

Fire Emblem: Three Houses

Prva Fire Emblem igra za Nintedno Switch od koje igrači imaju velika očekivanja. Priliku da uživamo u ovoj igri imaćemo na proleće sledeće godine.

Octopath Traveler

Osam različitih likova i osam različitih priča u jednoj igri. Niko još nije tačno siguran kako će ova kombinacija funkcionisati pošto nismo imali prilike da je vidimo do sad. Za nekoliko dana dobijamo demo verziju u kojoj može da se odigra prvo poglavlje priče za svakog lika, a kompletna igra će izaći 13. jula ove godine.

Super Smash Bros. Ultimate

Najveći deo Nintendove konferencije oduzeo je novi naslov u Super Smash Bros. franšizi. Najavljeno je da će svi amibo funkcinisati i da će sav napor koji ste uložili u prethodnu igru biti prenet u Ultimate. Takođe, biće ubačen i veliki broj novih likova.

Super Smash Bros. Ultimate nam dolazi 7. decembra ove godine.

Killer Queen Black

U pitanju je multiplayer akcioni platformer za najviše 8 ljudi. Igru je moguće igrati sam ili sa još tri prijatelja u trci za jedan od 3 uslova za pobedu. Ovaj naslov je novi osvrt na Killer Queen eSport.

Najavljeno je da izlazi ove zime za Nintendo Switch.

Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball FighterZ, koji je već duže vreme dostupan na ostalim platformama, dolazi na Nintendo Switch u toku ove godine.

SNK Heroines Tag Team Frenzy

Radi se o novoj borliačkoj igri u timovima od po dvoje. SNK Heroines Tag Team Frenzy izlazi 7. septembra ove godine.

Overcooked 2

Overcooked 2 dolazi na Nintendo Switch, a razvojni tim koji radi na igri je Team 17 kojem je ovo drugi naslov koji su predstavili na ovogodišnjem E3 festivalu. Datum izlaska je 7. avgust ove godine.

Hollow Knight

Za kraj Nintendo je ostavio Hollow Knight, koji je platformer. Najbolji deo ovog izlaganja je informacija da će najnoviji DLC paket koji treba da izađe za ovaj naslov biti potpuno besplatan.

Kao i uvek, Nintendo je bio fokusiran na svoje first party igre, odnosno na igre koje su ekskluzivne za njihove konzole ili koje sami prave. Verovatno će broj prodatih konzola naglo skočiti sa novim Smash Bros. naslovom, ali i ostali naslovi pomenuti na prezentaciji će sigurno doprineti boljoj prodaji Switch-a.