Najavljena trkačka open-world igra Lego 2K Drive

Lego i 2K su objavili vest da rade na novoj trkačkoj igri po imenu Lego 2K Drive, opisanoj kao “triple A trkačkoj avanturi”. Na razvoju Lego 2K Drive radi razvojni tim Visual Concepts (trenutno poznat po NBA i WWE franšizi), a igra će izaći 19. maja za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Switch.

U pitanju je open-world naslov, sa načinom igranja koji podseća na The Crew/Forza Horizon, a igra će imati opciju za single-player i multiplayer. Igrači će moći da prave njihove automobile od Lego delova u više od 1000 varijanti. Vožnja će se odvijati po različitim podlogama, pa ćete moći da vozite raznovrsne tipove trka, čak i po vodenim povrišana. U multiplayeru igrači će moći da se trkaju sa ili bez prijatelja, a biće prisutan i co-op mod za do 6 igrača. Igra će imati podršku za split-screen opciju, pa ćete u lokalu moći da igrate sa još jednim igračem.

Što se tiče edicija, standardna će koštati 70 dolara (60 dolara za last-gen verzije), a za 100 dolara će moći da se kupi i Awesome Edition koji uključuje dodatna vozila, “šminku” za vozila, in-game Lego minifigure i Year 1 Drive Pass. Cena trećeg, najskupljeg izdanja, po imenu Awesome Rivals Edition je čak 120 dolara i pored navedenog nudi i dodatni in-game sadržaj.