Najavljena je nova domaća igra Warlander

Warlander je domaći akcioni RPG iz trećeg lica koji se fokusira na seckanje protivnika i taktičko korišćenje okruženja u toku borbe. Priča prati reinkarniranog ratnika koji je sklopio pakt sa drevnim silama zla da ga vrate u život kako bi se osvetio onima koji su ga izdali. Jedan od bitnijih detalja je sistem borbe koji izgleda veoma tečno i pored korišćenja mača omogućava korišćenje magija, tako da je moguće stvoriti veliki broj kombinacija poteza.

“Pri pravljenju Warlander, ugledali smo se na klasične predstavnike ovog žanra kao što je Jedi Knight serijal i Metal Gear Rising: Revengeance”, izjavio je Goran Rajšić (jedan od tvoraca ove igre). “Našli smo pravi balans između borbi sa mačem, dobrog sistema za napredovanje kao i raznih RPG elemenata koji su sama srž ovog žanra, ali sa nekoliko novina”, dodao je Rajšić.

Za sada nema previše podataka na Steam stranici, osim sistemskih zahteva, ali se iz press kit-a dostupnog na njihovom sajtu može videti da je planirani datum izlaska treći/četvrti kvartal ove godine. Izdavač i razvojni tim je Clock Drive Games iz Beograda koji je osnovan pre malo manje od godinu dana. U pitanju je indie studio koji je novajlija na srpskoj gejming sceni. Nakon nekoliko sušnih godina, nadajmo se da će ovo biti igra koja će podstaći više srpskih studija da razvijaju video igre.