Najavljen Overwatch World Cup za 2018. godinu

Blizzard je zvanično najavio treće izdanje Overwatch World Cupa za 2018. godinu, a na njemu će se boriti reprezentacije za titulu najbolje nacije u ovoj igri. Od momenta najave, Blizzard počinje da prati SR (skill rating) najboljih 150 igrača iz svake zemlje, posle čega će 20 najbolje rangiranih zemalja dobiti poziv da učestvuju u takmičenju.

Države domaćini grupnih faza turnira su: Francuska, Južna Koreja, Tajland i SAD. Ove četiri zemlje će automatski dobiti mesto na turniru, što znači da će ukupan broj učesnika biti 24 reprezentacije.

Stručni štab će činiti tri osobe – menadžer, trener i predstavnik javnosti. Menadžera će birati Blizzard, a svako može da pošalje aplikaciju da se prijavi za ovaj posao. Trenera biraju igrači koji su u najboljih 150 po rangu u svojoj zemlji, dok predstavnika javnosti biraju svi igrači iz zemlje o kojoj je reč. Konačna odluka o predstavnicima svake reprezentacije će biti predstavljena 31 maja. Stručni štabovi će moći da odaberu igrače za svoju reprezentaciju u period od 1. juna do 5. jula. Svaka država će moći da prijavi ekipu od ukupno 12 igrača.

Titulu će u 2018. godini braniti Južna Koreja, zemlja pobednik prethodna dva održana takmičenja.

Povezane igre:

Overwatch

U jednom od mojih tekstova dao sam kritički osvrt na novi Overwatch gde sam detaljno objasnio zbog čega smatram da […]

7.4
Filip Kojić 24. May. 2016