Najavljen je Sniper Ghost Warrior Contracts

CI Games je najavio nastavak Sniper Ghost Warrior franšize pod imenom Sniper Ghost Warrior Contracts. Studio je odlučio da kampanja bude izdeljena po misijama i nivoima za razliku od trećeg dela koji je bio open-world igra. Ipak, razvojni tim je istakao da će dozvoliti određeni nivo slobode jer će igrači imati potpunu slobodu da izaberu način i putanju kojom će izvršiti misiju, a uz to postojati mogućnost ponovnog odigravanja misija ako igrač nije zadovoljan ishodom.

Mesto odigravanja misija će biti Sibir, a CI Games tvrdi da će okolina i vremenske prilike igrati veliku ulogu prilikom izvršavanja misija. Takođe su izjavili da su shvatili gde su pogrešili sa Sniper Ghost Warrior 3 i da će ovaj put pokušati da više sadržaja stave u misije umesto da se fokusiraju na masivnost sveta u kojem se igrač nalazi. Dalje se navodi da optimizacija neće biti problem i da će od prvog dana igra raditi tečno na velikom broju konfiguracija jer su izvukli pouke tokom rada na prethodnom delu.

Za sada je poznato da će igra, pored singleplayer moda, posedovati multiplayer režim i da će izaći za PC, PS4 i Xbox One u toku naredne godine.