Najavljen je Overwatch 2

Stigla je još jedna velika najava sa ovogodišnjeg Blizzcona! U pitanju je nastavak popularnog timskog multiplejer FPS-a Overwatch. Overwatch 2 će imati sve originalne mape, heroje i modove iz prvog dela i doneće razne novitete. Očekuje nas novi 6v6 mod, gde će se igrači utrkavati da guraju robota sa jedne strane mape na drugu kako bi ostvarili pobedu. Ovaj režim će biti dostupan u Casual i Competitive modu kao i u Overwatch League.

Overwatch 2

Pored PvP-a koji je do sada bio glavni deo igre, biće predstavljen i PvE aspekt, a to uključuje kompletnu kampanju koja se može igrati u co-op sa još 3 igrača. Te misije će omogućiti igračima da lakše leveluju svoje heroje i otključavaju nove skinove i sposobnosti (npr. da Reinhardtov fire strike zapali protivnike u blizini ili Tracerova pulse bomba da ima lančani efekat).

Blizzard je obećao da će svi kozmetički dodaci koje su igrači otključali u prvom delu biti preneti u Overwatch 2. Takođe, biće dostupna „deljena multiplejer okolina“, što znači da će igrači biti upareni zajedno iz obe igre u jednom meču. Oni koji su bili prisutni na Blizzconu su mogli da isprobaju demo verziju.

Datum izlaska nije poznat, ali je naznačeno da je igra i dalje u razvoju i da možemo očekivati još detalja u bliskoj budućnosti.