Na Games.conu predstavljena srpska igra Ripout

Najpozitivnija stvar vezana za Games.con sajam je definitivno mogućnost razvojnih timova iz zemlje i regiona da predstave svoju igru domaćoj publici. Tu priliku je valjano iskoristio beogradski studio Pet Project Games i omogućio posetiocima beogradskog sajma da isprobaju njihov Ripout.

U kratkom subotnjem lutanju kroz beogradski sajam, tročlani tim u sastavu Milan ‘Pop’ Popović, Filip ‘Kalme’ Kalmarević i moja malenkost, nabasali smo na jedan lep štand koji je krasila domaća igra po imenu Ripout. U pitanju je naslov inspirisan prepoznatljivim FPS stilom Doom franšize, a ono što prvenstveno odlikuje igru jeste co-op za do 3 igrača, kao i jedinstvena oružja.

Predusretljiva ekipa iz Pet Project Gamesa dala nam je uvid u to kako igra funkcioniše, koji su glavni elementi i šta je ono što je čini zabavnom. Najveće oduševljenje su pokazali prema Pet Gunu – oružju koje me neodoljivo podseća na bića “Darklingse” iz The Darkness. Ispričali su nam kako ste s njim u mogućnosti da privučete neprijatelje, što je jedna od zabavnijih gejming mehanika, naročito u naslovima gde može da se kombinuje sa sačmarom.

Ekipa koja stoji iz Ripout naslova na beogradskom sajmu

Ekipa beogradskog studija Pet Project Games

Nažalost nismo imali prilike da probamo igru – uzeli smo direktan kontakt, pa ćemo videti da se priključimo nekom testiranju, ukoliko se otvori ta mogućnost. Potrudićemo se da vam obezbedimo i ekskluzivni intervju sa članovima beogradskog studija, a definitivno očekujte od nas i recenziju naredne godine.

Što se tiče osnovnih informacija, Ripout izlazi naredne godine za PC, a ukoliko smo dobro shvatili, kompanija 3D Realms će se potruditi i da odradi portove za moderne konzole.

Autor teksta: Filip Kojić