Na Games.conu predstavljena hrvatska igra Joe Wander and the Enigmatic Adventures

Imali smo prilike da u tročlanom sastavu – Filip ‘Kalme’ Kalmarević, Milan ‘Pop’ Popović i Filip ‘Froger’ Kojić – posetimo beogradski gejming festival Games.con 2022 i da na njemu zaigramo neke od novijih naslova, među kojima je i hrvatska igra Joe Wander and the Enigmatic Adventures.

U pitanju je hrvatski indie razvojni tim po imenu Frozen Pixel Studio, osnovan 2018. godine, paralelno u Osijeku i Slavonskom Brodu. Tri godine kasnije, krenuo je razvoj i produkcija igre koja bi trebalo da zaseni kako domaće, tako i svetsko tržište – Joe Wander and the Enigmatic Adventures. Prvo javno predstavljanje naslova je održano 24. novembra ove godine.

Kako prenosi razvojni tim, Joe Wander donosi savršeno osmišljene izazove i odlično oblikovane zagonetke koje će oblikovati poziciju igrača u svetu pazl igara. Ljubiteljima žanra će se posebno svideti fanastični svetovi, vizuelno pojačani snagom i inteligencijom najnovije generacije gejming mašina. Radi se o čistokrvnom 3D puzzle platformeru koji omogućava lako i brzo poistovećivanje sa glavnim junakom na putu kroz raznorazne izazove.

U našem timu, zadužen za testiranje je bio Kalme, koji nam je preneo pozitivne prve utiske. Pop je primetio da je tempo igre možda malo usporeniji za njegov ukus (kako je rekao: “brzina bi mogla da bude x1.2”), dok sam ja prokomentarisao da me igra po malo podseća na LBP bez co-op moda (sa znatno više mozgalica). Definitivno je primetan uticaj raznoraznih platformera, uz dobre komšijske začine!

Joe Wander na Gamesconu

Kolega Kalmarević posvećen stručnom analiziranju igre

Što se tiče osnovnih informacije, Joe Wander and the Enigmatic Adventures bi trebalo da se pojavi 3. februara naredne godine, za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S po ceni od 30 dolara.

Autor teksta: Filip Kojić