Mortal Kombat 11 Online Beta – Test utisci

Mortal Kombat 11 je borilačka igra zasnovana na klasičnim 1 na 1 okršajima, a poznata je po veoma krvavim borbama i još krvavijim “završecima”. Studio NetherRealm već 8 godina radi na Mortal Kombat serijalu, a ono što sigurno brine ljubitelje franšize jeste to da li nov naslov donosi dovoljno novina u odnosu na svog prethodnika. Mi smo dobili priliku da isprobamo Mortal Kombat 11 online betu, pa smo odlučili da sa vama podelimo utiske i da ukoliko možemo odgovorimo na to ključno pitanje.

Igra je dobila zaista veliko vizuelno unapređenje – animacije su fluidne, a od raspoloživih arena (u beti su 3 bile dostupne) sve su bile različite i jedinstvene. Pošto je Mortal Kombat u pitanju atmosfera je posebno upotpunjena krvlju koja pršti na sve strane.

U beti su bila dostupna dva moda za igru: Online versus i Klassic Towers mod. U Online versus modu, server vam automatski pronalazi protivnika, a vi odlučujete da li ćete da prihvatite izazov. Ukoliko prihvatite, igra vam prati koliko dobro igrate, pa vas na odnosu toga kasnije povezuje sa igračima sličnih veština. Problem nastaje kada je konekcija jednog od boraca malo slabija, pa se često dešava da se meč uspori ili čak pauzira, tako da je jako bitno gledati kakavu konekciju ima vaš protivnik. U Klassic Towers modu borite se u seriji od pet mečeva protiv kompjuterskih protivnika. U beti nije bilo nikakvih nagrada za prelaženje ovog moda, ali je on bio jako koristan jer mesto za treniranje nije bilo dostupno.

Pored ova dva moda bio je dat i mali pregled kako će izgledati personalizacija likova. Svaki karakter poseduje tri različite odevne kombinacije, a čijom zamenom će se menjati i karakteristike likova. U beti su ove promene bile isključivo kozmetičke, pa je i dalje nepoznato kako će zaista uticati na samo igranje. Može da se izabere i nekoliko specijalnih poteza, što vam daje mogućnost da lika prilagodite vašem načinu igranja. U beti je bilo moguće birati između brutality i fatality – dobro poznatih poteza koji su sastavni deo Mortal Kombat igara, a koji mogu da se izvedu na kraju meča ukoliko pobedite protivnika.

Što se tiče likova, tokom testiranje je moglo da se isproba petoro, a od dostupnih su bili Škorpion, Kabal, Jade, Baraka i Skarlet. Svaki borac ima tri alternativna stila borbe, tako da je moguće eksperimentisati sa svakim likom. Pored toga, tu je još nekoliko izmena u načinu igranja u odnosu na prethodni deo, ali je sama srž ostala nepromenjena. Od sada umesto X-Ray komboa tu je Fatal Blow, koji je dostupan kada vam je život ugrožen, a može da se iskoristi jedanput po rundi i nanosi veliku štetu protivniku.

Za sada može da se očekuje da će Mortal Kombat 11 biti jedan od boljih boračkih naslova u poslednjih par godina. Igra se ne udaljava previše od već poznatog formata, a ostaje nam još da vidimo kako će izgledati finalna verzija, da bismo mogli da uradimo direktno poređenje sa prethodnim delom.

Autor teksta: Milan Popović