Monster Energy Supercross 3 – Brzi pregled

Prava je retkost da vaš motor u Monster Energy Supercross 3 dostigne neku veliku brzinu, pa je zato za igrača bitno da nauči kako da napravi što bolje skokove koji će ga održati u trci. Prema tome, iako je u pitanju trkačka igra, brzina nije primarni faktor koji ovde određuje pobednika.

Po prvi put u serijalu, Monster Energy Supercross 3 dozvoljava pravljenje i ženskog i muškog vozača. Kreiranje likova nije ni malo složeno i svodi se na izbor već stvorenih lica. Pošto vozači nose kacigu, onda to i nije toliki problem, pa je za svakog igrača bitnije kakav će izabrati autfit.

SRBIJA

U glavnom meniju postoji mnoštvo modova, a mod za karijeru je mesto gde ćete najviše vremena provesti. Pošto je igra izašla u istom trenutku kada je započela prava sezona, dešavanja u igri se poklapaju sa stvarnim trkama. Na raspolaganju su ukupno tri šampiona: 450SX, 250SX West i 250SX East, a da bi se otključao 450SX potrebno je pobediti jedan od preostala dva.

Ready, set, go

Igra je po difoltu podešena na najkraći mogući event, što podrazumeva da je igrač odmah ubačen u glavno dešavanje. Media događaji i dalje postoje, ali su u pitanju opcione trke koje se javljalju sporadično tokom sezone. Svaki event je poseban i zahteva poštovanje određenih pravila, a detaljno su razjašnjeni tokom dugačkog loading screena.

Rewind – preko potrebno sredstvo za svakog početnika

Osim karijere, Monster Energy Supercross 3 nudi i brojne druge aktivnosti, poput Single Eventa, Time Attacka, Izazova i Šampionata. Takođe postoji i Compound gde možete da se slobodno vozikate i vrlo je koristan kao mesto za vežbanje.

Sijamski blizanci

Moguće je napraviti i sopstvenu stazu, a postoji jednostavan tutorijal koji jasno pokazuje proceduru. Postoji i multiplejer i po prvi put su dostupni dedicated serveri, ali se i dalje javljaju očiti problemi sa konekcijom.

Multiplejer je mesto pravog okršaja

Tokom trke se ne ukjučuju nikakvi komentatori, već postoji par pesama koje se vrte konstantno, pa posle nekog vremena atmosfera postaje sterilna. Za razliku od nekih starijih naslova koje je izbacio Milestone, Monster Energy Supercross je poprilično lepo ispeglan, i retko ćete sretati nekakve neprijatne bagove. Ako ste ljubitelj trkačkih igara, onda biste trebali da se oprobate u ovom nestandardnom okruženju.

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs