Metro Redux stiže uskoro na Nintendo Switch

Izdavač Deep Silver je najavio da će Metro Redux, kolekcija remasterovanih Metro: 2033 i Metro: Last Light igara, biti portovana uskoro na Nintendo Switch. Nintendo se potrudio da obe igre stanu na njihov 16 GB ketridž sa svim DLC sadržajima i neće biti potrebno da se skidaju dodatni fajlovi sa interneta.

Ukratko, Metro serijal je u srži post apokaliptična horor pucačina iza koje stoji razvojni tim 4A Games. Avantura kreće od 2033. godine u podzemlju Moskve, 20 godina posle katastrofalnog nuklearnog rata koji je uništio većinu ljudskog roda. Igrate protagonistu Artyoma koji je živeo u podzemnim železničkim tunelima celog svog života sa ostatkom preživelog naroda, boreći se za opstanak protiv radioaktivnih stvorenja koja vrebaju tunelima i pokušavaju da istrebe ostatak stanovništva.

Obe Metro igre su sjajni predstavnici serijala, ali ako se kojim slučajem odlučite za samo jednu igru umesto obe, moguće je kupiti ih pojedinačno putem Nintendovog eShopa. Metro Redux će biti dostupan od 28. februara na Switchu, a ukoliko kupite igru u pretprodaji možete dobiti nekoliko interesantnih fizičkih suvenira u vidu specijalnog izdanja igre.