Mavic 2 – ComputerLand

DJI Mavic je i do sada važio za najbolji prenosni dron, ali je došlo vreme za novu generaciju i brojna poboljšanja. Mavic 2 je dolazi u dve različite verzije – Pro i Zoom. Pro verzija ima najmoderniju kameru razvijenu u saradnji sa kompanijom Hasselblad sa senzorom od 1“, rezolucije 20 MP koja se snima u RAW formatu sa podrškom za HDR, što je čini jednom od najboljih kamera za fotografisanje na komercijalnom dronu, a pogotovu na jedan ovako malih dimenzija. Zoom model ima mogućnost 2x optičkog zuma, što i ne deluje tako mnogo, ali u kombinaciji sa dronom donosi neverovatne mogućnosti. Posebno interesantna je opcija Dolly zoom, gde kamera zumira, a dron se automatski povlači unazad, pa se tako stvara jedinstvena perspektiva.

I sama konstrukcija drona i daljinskog upravljača je pretrpela značajna poboljšanja – propeleri su tiši, domet daljinskog je povećan na 8km, a vreme u vazduhu na jednom punjenju baterije je povećano na 31 minut. Jako značajno unapređenje je i činjenica da sada dron ima senzore koji ga upozoravaju na prepreke u svim pravcima, pa neće biti problema da zakačite nešto dok letelica ide u strau ili unazad. Konačno u sport modu, Mavic 2 može da postigne brzinu od čak 72km/h.

Sve u svemu Mavic 2 je veliko unapređenje već ionako jako dobrog drona i prava poslastica i zaprofesionalce i za one koji bi samo da imaju mali dron koji nose sa sobom na avanture. Dron možete naručiti preko ComputerLand prodavnice.