Lornsword Winter Chronicle stiže 30. maja na Steam platformu

Nezavisni francuski developer Tower Five je najavio izlazak akcione strategije po imenu Lornsword Winter Chronicle za Steam platformu, PlayStation 4 i Xbox One konzole. Planiran datum izlaska PC verzije je 30. maj, dok će PlayStation 4 i Xbox One verzije izaći u toku 2019. godine.

Igra ima takozvani drop-in i drop-out kooperativni mod koji omogućava igraču da se brzo konektuje sa saigračem u borbi protiv neprijateljskih frakcija. Način igranja je fokusiran na klasične elemente akcione RPG strategije, pa će igrač morati da vodi računa o resursima, da pravi i unapređuje zgrade, kao i da istražuje okolinu i da bije raznovrsne bitke.

“Veoma sam uzbuđen zbog toga što Lornsword Winter Chronicle izlazi krajem maja u early access fazi”, izjavio je Reno Šarpntije, glavni čovek razvojnog tima. Takođe, istakao je i da razvojni tim voli akcione strategije i da su srećni što konačno mogu da predstave svoj naslov koji će uključivati pozitivno iskustvo u igranju tog žanra.

Kada izađe u okviru Early Access faze, Lornsword će imati samo početno i prvo poglavlje, a tek sa punim izlaskom igre biće dostupna i ostala dva.