Kritičar video igara TotalBiscuit je preminuo u 33. godini života

John Bain, poznati Youtuber i kritičar video igara koji je koristio alijas TotalBiscuit, je posle 4 godine bolovanja od raka preminuo u 33. godini života. Ovu informaciju je njegova žena Genna objavila na tviteru i uz ovo obaveštenje tvitovala pesmu sećanja posvećenu njemu. Bain je dobio dijagnozu raka u maju 2014. godine, a u maju ove godine se povukao sa Youtube scene kada je napisao da konvencionalna hemoterapija više ne deluje efikasno na njegov organizam.

Pre odlaska sa scene napisao je da želi da svojoj porodici ostavi nešto što će im pomoći da održavaju izvor prihoda i na taj način je najavio da će njegova žena Genna nastaviti sa Co-Optional Podcast gde će njega naslediti na poziciji voditelja. U tom veoma emotivnom pismu se zahvalio svim svojim gledaocima i rekao da mu je bila privilegija što su ljudi imali poverenja svaki put kada su izdvojili svoj teško zarađeni novac u svrhe njegovog rada.

Bain je vodio podkast World of Warcraft Radio od 2005. do 2010. i na taj način je stupio na Youtube scenu praveći video sadržaj vezan za World of Warcraft. Najpoznatiji je po svom Youtube kanalu TotalBiscuit, koji je bio jedan od najpopularnijih kanala vezanih za video igre sa preko 2 miliona pratioca. Neki od najpoznatijih videa i serijala na njegovom kanalu su: “WTF is…” u kojem je u “kratkom” formatu pokazivao igre koje su mu se činile interesantnim, “Co-Optional Podcast” u kojem je sa još dvoje kolega (Jesse Cox i Dodger) komentarisao najnovija dešavanja u svetu gejminga i “Arbitrary Game Awards” gde je svake godine bilo zadovoljstvo gledati njegov izbor najboljih igara za tu godinu.

Žao nam je što tako mlad na onaj svet odlazi jedan od najvećih nezavisinih kritičara video igara. Njegovi doprinosi gejmingu i E-Sportu nikada neće biti zaboravljeni.