Kingdom Hearts: Melody of Memory – Brzi pregled

Kingdom Hearts mi je oduvek bio čudan serijal jer je uspeo da spoji nespojivo. Diznijevi vanvremenski likovi i njihovi magični svetovi nasilno su spojeni sa nekakvim smešnim anime klinjama. Dokaz da su uspeli to nekako da uglave leži u činjenici da se serijal drži čvrsto skoro 20 godina! Do danas je izašlo tušta i tma Kingdom Hearts igara, serijal je prodat u preko 30 miliona primeraka, pa je došlo vreme i da se napravi jedna rhythm igra. Ako mogu Final Fantasy i Dragon Quest da imaju svoju, što onda ne bi imao tu čast i Kingdom Hearts?

Postoji i dosta “gostujućih” likova, među kojima je i Herkul

Melody of Memory fura tradicionalan šmek jedne rhythm igre, gde igrač treba da u pravo vreme udari neprijatelja, kako bi održao muzički ritam. Na borbenoj traci Sora (glavni anime klinja), Šilja i Paja se makljaju protiv različitih neprijatelja, a priča igre je u stvari rekapitulaciju dosadašnjih naslova. Kontrole su poprilično jednostavne, pa se lako uđe u štos – postoje tri dugmeta za udaranje, jedno za skok i jedno za magičan napad. Tutorijal jasno pokazuje kada treba šta da se primeni – ukoliko se pojavi jedan neprijatelj, onda treba pritisnuti jedno dugme za napad, a ako se pojave tri, onda je potrebno stisnuti odjednom tri dugmeta. Skok služi da se izbegnu različiti projektili ili da se ubiju protivnici koji lete, ali u suštini veći deo neprijatelja se drži čvrsto na zemlji.

Na internetu versus je interesantan i izazovan, dosta zabavniji od kampanje

Pored tri standardne težine, svaka pesma (odnosno svaki nivo) poseduje sopstvene izazove. Nažalost, izazovi su jednolični, pa ćete većinu rešiti prelaskom nivoa. Muzika se otključava prelaženjem kampanja i tada postaje dostupna u ostalim režimima, kao što je free play i co-op. Saundtrek je bogat nekim Diznijevim hitovima, među kojima je “Under the Sea” iz “Male sirene”. Interesantna je i originalna Kingdom Hearts muzika, a dobra je stvar je što postoji veliki izbor pesama. Iako nije u pitanju baš najbolja grafička izvedba, Kingdom Hearts: Melody of Memory predstavlja kul način da se igrač priseti starijih igara i interesantne muzike.

Autor teksta: Filip Kojic

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs