Kako da igrate originalni PUBG na vašem mobilnom telefonu?

Nakon što je izašao u Kini u februaru ove godine, PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile – Exhilarating Battlefield dolazi i na Zapad. Trenutno je igra dostupna za beta testiranje na Androidu u Kanadi. Ukoliko ne možete da sačekate zvaničan izlazak igre, evo kako možete da skinete i igrate PUBG Mobile za iOS ili Android.

Uputstvo za Android (kanadska verzija):

Ova verzija je nešto teža da se preuzme i jedino je dostupna za Android, ali ima prednost u tome što je sve na engleskom.

Prvo što morate da uradite jeste da se ulogujete na “Google Payments” nalog i da obrišete sve informacije u vezi plaćanja, ukoliko ste ih imali. Zatim, potrebno je da izmenite vašu “Home Address“, tako što ćete je promeniti na Kanadu.

Otvorite “Play Store” i počnite da skidate skidate nešto besplatno. Nastavite sa skidanjem sve dok vam se ne pojavi “Accept i Buy” ekran. Onda, isključite “Play Store“, uradite force stop i očistite sve podatke vezane za Google Play Store. To radite tako što odete u podešavanja, pa u aplikacijama pronađete “Google Play Store” i na kraju uradite Force Stop i Clear Data.

Kada otvorite ponovo “Play Store“, trebalo bi da vam je “Play Store” u kanadskoj regiji. Potražite PUBG aplikaciju i počnite sa skidanjem.

Uputstvo za Android (kineska verzija):

Ovu verziju je mnogo lakše preuzeti, ali problem je u tome što je sve na kineskom.

Sve što treba da uradite jeste da skinete aplikaciju “TapTap” koja funkcioniše kao kineska alternativa za “Google Play Store“. Možete da je skinete i instalirate direktno sa njihovog vebsajta na vaš telefon.

Kada preuzmete aplikaciju, otvorite je i tražite PUBG – ima tamniju pozadinu na ikonici. Ostalo je još da isključite lokaciju, inače nećete moći da je igrate. Kada pokrenete igru, pritisnite narandžasto/žuto dugme na levoj strani ekrana. Ukoliko se ono ne pojavi, potrebno je da napravite QQ akaunt. To je nalakše možete uraditi ako odete na “Play Store” i potražite QQ International. Tu je sve na engleskom i lako možete napraviti nalog. Kada to završite, vratite se u PUBG, pritisnite na plavo QQ dugme na desnoj strai ekrana i upišite broj akaunta i pasvord koji ste koristili kada ste pravili QQ nalog.

Uputstvo za iOS (kineska verzija):

Sve što treba da uradite jeste da napravite kineski “Apple ID”. Da biste to uradili, sačuvajte vaše iCloud podatke (slike, kontakte – u prevodu sve što vam je potrebno) i odjavite se sa vašeg Apple akaunta. Ovo radite tako što odete na podešavanja vezana za vaš Apple uređaj, kliknete tamo gde vam se nalazi ime i skrolujete do dna gde se nalazi logging out. Pazite, ovo će vam obrisati vaše iCloud podatke, tako da obavezno sve sačuvajte što vam je potrebno.

Sledeće što treba da uradite jeste da se ulogujete ponovo i kada vam budu traženi detalji, pritisnite “Create new Apple ID“. Ovo morate da uradite sa pravim mejlom, što znači da ne možete da koristite isti.

Pažljivo prolazite proces kreiranja naloga i zapamtite da treba da podesite regiju na Kinu. Kada je sve to urađeno, idite na “App Store” i “Complete your Apple ID“. Tu morate da podesite Kinu za vašu regiju.

Preskočite payment details jer je PUBG za mobilni telefon besplatan. Možda ćete morati da stavite nekakvu kinesku adresu, a adresu možete da nađete na Guglu uz pomoć različitih generatora adresa ili preko Google Mapsa.

Kada ste podesili kineski nalog, idite na “App Store” i tražite PUBG ili PlayerUnknown’s Battlegrounds (ikonica je tamne pozadine).

Kada instalirate igru i pokrenete je kliknite na narandžasto/žuto dugme sa leve strane, zatim na polje ispod stopala vašeg lika i tu upišite ime. Ostaje vam još da pritiskate narandžasto/žute dugmiće da biste igrali.

Originalni članak na engleskom

O samoj igri

Ova verzija PUBG po imenu PUBG: Exhilarating Battlefield je razvijena isključivo za mobilne telefone od strane Tencent’s Lightspeed & Quantum Studio, što znači da nije potpuno ista kao PC verzija: