Izašli su trejleri za Call of Duty: Black Ops 4

Activision je izbacio trejlere za Black Ops 4 i takođe potvrdio da je datum izlaska 12. oktobar ove godine, a svako ko kupi igru u pretprodaji dobija pristup zatvorenom beta testu koji će se održati pre izlaska. Vredi istaći da će ovo biti prvi put da će se neki deo Call of Duty pojaviti na Blizardovoj Battle.net prodavnici, ali opet ovaj potez i ne treba da iznenadi previše pošto je Destiny 2 prva igra koja nije Blizardova, a da je bila dostupna na ovoj platformi.

Prvi u nizu trejlera koji su izbacili je unapred renderovani tj. takozvani “cinematic” trejler. Uz ovaj trejler je dat i zvanični moto Black Ops 4, a to je “Power in Numbers” (prim. prev. “Moć je u brojnosti”):

Zatim je izbačen gejmplej trejler u kojem možemo videti mnogo više detalja u odnosu na prethodni trejler. Prikazan je raznovrstan asortiman oružja: razne automatske puške, revolveri, lepljive bombe, protiv-vazdušne rakete, sekire koje se mogu bacati, a posebno vredi istaći specijalne klase koje mogu postaviti barikade. Cela igra je smeštena u relativno blisku budućnost, tj. dosta ovih oružja trenutno postoji u vojskama širom sveta mada na prvi pogled izgleda da ima i nekoliko naprednijih pušaka:

Sada već dolazimo do veoma interesantnih i do sad neviđenih momenata za Call of Duty franšizu. Black Ops 4 neće imati single player, tako da je Activision morao dobro da razmisli o tome kako će nadomestiti taj nedostatak. Odlučili su da to urade kroz zombi režim koji je najavljen sa tri trejlera što je veoma čudno jer smo svi veoma dobro upoznati šta je ovaj mod imao da ponudi u prethodnim delovima. Ipak, Activision je uspeo da iznenadi fanove tako što je napravio zombi režime koji su smešteni u različita vremenska razdoblja tako da imamo IX, Voyage of Despair i Blood of the Dead trejlere.

U IX trejleru možemo videti da je razvojni tim odlučio da vrati vreme unazad i pošalje nas u gladijatorsku eru gde su glavna oružja bili mačevi, čekići, sekire i štitovi. Prvi utisak je da će igrači biti smešteni u arenu u kojoj će se boriti protiv talasa nadolazećih zombija na starinski način što je presedan za Call of Duty:

Voyage of Despair nam donosi malo moderniju borbu u odnosu na IX (samim tim što ćemo imati pristup pištoljima), a radnja će se odvijati na ukletom brodu u 20-om veku:

Za kraj zombi mod trejlera ostavljamo onaj najmanje zanimljiv jer je viđen u skoro svakom delu Call of Duty, a njemu su dali ime Blood of the Dead:

Ipak, to nije sve što je Activision spremio za ovu prezentaciju. Poslednji u nizu trejlera je vezan za Battle Royale režim gde će igrači prema rečima studija imati priliku da na najvećoj mapi sa najviše igrača do sada pokušaju da izvuku pobedu. Uzimajući u obzir popularnost ovog žanra, ne čudi odluka Activisiona da ubaci i ovaj režim u Black Ops 4:

Iako Black Ops 4 nema singlplejer kampanju, Activision je imao dosta hrabrosti da isproba nove pravce u Black Ops 4. Za sada su reakcije ljubitelja Call of Duty veoma pozitivne, a ostaje da vidimo da li će sve biti izvedeno na očekivani način.