Izašla su dva nova gejmplej snimka i novi trejler za Death Stranding

Hideo Kodžima je tokom Tokyo Game Show manifestacije prikazao još jedan novi trejler za Death Stranding, igru koju razvija njegov tim Kojima Productions u saradnji sa Sonijem, kao i dva gejmplej snimka koja ukupno traju preko sat vremena.

Novi briefing trejler traje sedam minuta i upoznaje nas sa novim likovima, daje dodatan uvid u priču kao i motivacije protagoniste Sam Porter Bridgesa:

U prvom gejmplej videu koji traje skoro sat vremena, Hideo Kodžima objašnjava mehanike igre. Prikazan je svet pozamašne veličine, penjanje uz planine, voženje motora, jedna boss borba i još mnoštvo stvari, ali ceo snimak je trenutno dostupan samo na japanskom jeziku.

Drugi gejmplej snimak se fokusira na safe house, glavnu bazu gde će igrači provoditi vreme između misija. U toj kući nećete igrati u ulozi glavnog lika direktno, već kao entitet koji kontroliše njegove pokrete. Ovaj deo igre se bazira oko interakcija sa vašim likom, gde je moguće slobodno pomerati kameru okolo i naređivati mu gde da ide i on će reagovati na vaše komande kao u strateškim igrama.

Ako sve bude išlo po planu, očekuje se da Death Stranding izađe 8. novembra ove godine za Playstation 4.