Infinity Ward će ubacivati sadržaj u CoD: Warzone po ugledu na Fortnite

Igračima najviše smeta što se playliste u Call of Duty: Warzone menjaju na nedeljnom nivou, iako se konstantnim menjanjem sadržaja unosi svežina. Zaposleni u Infinity Ward tvrde da su oni to unapred tako zamislili, kao što smatraju da kroz Spec Ops kampanju i Warzone produbljuju priču iz originalne igre.

Taylor Kurosaki, čovek zadužen za smišljanje priče u Modern Warfare, je u intervjuu za VentureBeat izjavio sledeće: “Bitno je razumeti da kada smo pravili koncept za igru krajem 2016. godine, ključni zadatak je bio da održimo kontinuitet priče kroz sve dostupne režime. Nismo želeli da ljudi posmatraju igru kao tri odvojene stvari, već da oni koji vole priču mogu da saznaju više igrajući i Warzone i Spec Ops po završetku kampanje”.

“Prisetite se intro filma za prvu sezonu Warzone i videćete da je u njemu otkriven novi deo priče. Zatim imate i trailer za drugu sezonu u kojem se pojavljuje Ghost sa još novih detalja. Ovaj trend će se definitivno nastaviti i ubuduće, a sve će na kraju voditi ka nečemu velikom, samo je pitanje koliko će vremena morati da prođe do tog trenutka”, izjavio je Kurosaki.

Kurosaki je takođe objasnio situaciju oko povratka glavnog lika iz kampanje: “Bitna stvar za Alexa je njegova odlučnost da žrtvuje sebe kako bi ispunio svoju misiju, a ne tuđu. Tako da je od izuzetnog značaja ta njegova volja da se on žrtvuje zarad većeg dobra i to je mnogo bitnija i jača poruka u odnosu na činjenicu da li je on preživeo ili ne”.

Na pitanje da li će Warzone ubacivati sadržaj po uzoru na Fortnite, Kurosaki je izjavio sledeće: “Baš to smo i planirali. Sve smo tako ukombinovali da nijedan detalj neće protivrečiti kampanji već će je samo nadograđivati, a igrači će dobiti nov sadržaj koji će igru održavati u životu”.

Svi dosadašnji noviteti u Warzone su se uglavnom odnosili na loot i varijacije postojećih režima, u odnosu na Fortnite koji nekoliko puta u toku sezone menja mapu. Ostaje nam da vidimo da li će i Warzone dobiti novu mapu ili će postojeća dobiti značajne promene.

Povezane igre:

Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Call of Duty: Modern Warfare je jedna propaganda bljuvotina, ali vrlo zabavna bljuvotina! Igrač je primoran da kroz veoma interesantnu […]

8.3
Filip Kojić 31. Oct. 2019