Imali smo prilike da testiramo The Texas Chain Saw Massacre

Dead by Daylight je postavio standard kad su u pitanju multiplayer horror naslovi, a tvorac igre definitivno može da se pohvali uspešnim konceptom u kome se četiri žrtve nadmudruju sa jednim ubicom. Razvojni tim Sumo Digital i izdavač Gun Interactive, prateći tu ideju, započeli su projekat koji će nositi taj šmek uobličen u temu popularnog horor filma iz 1974. godine. Prethodne nedelje pojedini igrači su imali prilike da probaju igru na test eventu, a mi vam prenosimo u ostatku teksta kako će ovaj naslov da izgleda.

Igra deli igrače u dva tima – žrtve i familiju. Žrtve su uhvaćene od strane familije, mučene, vezane i ostavljene na smrt. Njihov cilj je da kako znaju i umeju pobegnu od porodice. Na imanju mogu da sarađuju između sebe ili da se sami bore za svoj život. Porodica je tu da juri begunce i da pažljivo motri na okruženje. Postoje različita mesta u koja igrači mogu da se zavuku, kako bi izbegli protivnike koji su deo familije. Visoko rastinje i senke daju mogućnost zaklona, a različiti alati omogućavaju lakše bekstvo. Žrtve moraju da budu neprimetne, ali i da odlučuju pametno.

Postoje različiti predmeti koji prave zvukove, a brzo kretanje zna da bude fatalno. Metalna vrata uglavnom vode izvan podruma, treba da se pronađu i otvore. Postoje različite varijante za beg koje treba da se lociraju i otključaju kako bi se pobeglo sa imanja. Zanimljiva stvar je ta što igrač mora da vodi računa o povredama pre nego što im podlegne. Kako meč odmiče, žrtva krvari sve više i više i ostavlja tragove krvi koji mogu da se prate. Dakle, izlaz im je jedino rešenje.

Što se tiče porodice, igrači tog tima treba da osigraju imanje i da spreče žrtve da pobegnu. Potrebno je da drže sva vrata zaključana i da proveraju da li su izlazi zaključani. Njihovom timu pomaže deda koji može da „nanjuši“ žrtve i da ih locira, a da bi mu se ta sonarna veština razvila, potrebna mu je krv. Član familije poseduje različite veštine, neke su limitirane po pitanju količine, a druge imaju cooldown. Žrtve su možda slabe, ali mogu lukavu da se sakriju, zato ih treba namamiti u zasedu. Glavni cilj je naravno da nijedna žrtva ne pobegne.

The Texas Chain Saw Massacre izlazi 18. avgusta za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.