Video igre za žurke u dva ili više igrača #1

U ovom članku ćemo pričati o igrama koje možete igrati u lokalu u dva ili više igrača. Lista neće uključivati sportske igre, niti klasične tabačine, kao što su Mortal Kombat i Tekken, već će se fokusirati na manje poznate naslove za slabije računare. Ispod možete pogledati ovaj članak i u video formi:

Gang Beasts nudi smešan gejmplej za više od dva igrača, gde se u različitim ludačkim arenama čikice bore do poslednjeg živog. Postoje i kooperativne mape koje od vas traže timsku borbu protiv botova. Zbog debilnih pokreta ruku i nogu i raznovrsnih mogućnosti često se javljaju zabavne scene koje obično podignu raspoloženje u društvu. Igra ne izaziva želju za revanšizmom, niti nerviranje, već stvara prijatnu atmosferu. Najbitnija stvar od svega je ta što može da se pokrene na svakoj krntiji, a jedino je potrebno imati više kontrolera.

Gang Beasts

Gang Beasts

Human: Fall Flat je grafički veoma sličan Gang Beastsu, ali je koncept potpuno drugačiji. Igra može da se u lokalu pika u dva igrača, preko split-screena, a gejmplej je fokusiran na rešavanje različitih mozgalica, kao i na pentranje i skakanje po različitim platformama. Isto kao i za Gang Beasts, Human: Fall Flat može da pokrene gotovo svaki računar kupljen u prethodnih deset godina.

Human Fall Flat

Human: Fall Flat

Cuphead pripada klasičnom run and gun žanru koji u bukvalnom prevodu znači trči i pucaj, što je i jednostavan opis igre. Naslov je inspirisan crtaćima iz tridesetih godina, tako što na pravi audio/vizuealan način pruža autentičan doživljaj. Što se tiče samog načina igranja, odmah može da se primeti da igra ne zahteva samo veliko igračko umeće, već i dosta vežbanja. Igra je prvenstveno zasnovana na rešavanju velikih boss bitki, ali to ne znači da manji nivoi nisu jednako zahtevni. U lokalu može da se igra u dva igraća i ne zahteva jaku PC konfiguraciju.

Cuphead

Cuphead