WWE 2K23

Platforma: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:17. Mar. 2023
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:,
7.6

Iako me američki kečeri nikad nisu fascinirali, kao klinac sam voleo da igram Smackdown vs Raw na PlayStation 2 konzoli. Pređašnji serijal, čiji je izdavač bio THQ, imao je dobru osnovu, a tadašnju formulu nastavio je da plasira i 2K Sports. Poslednjih par iteracija sam igrao na preskok, a potpuno sam zaobišao 2K22, zbog čega neću moći da napravim poređenje između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg naslova. Komentari na internetu obično navode da je napredak evidentan, ali po mom mišljenju ništa novo, a kamoli revolucionarno, ne donosi 2K23.

Spreman za let

Današnje igre retko kada nude opciju za više igrača u lokalu, pa je zato prava poslastica kada se nađe dobar naslov za igranje u društvu. WWE je provereno dobra zabava iz prostog razloga što je mnogo pristupačnija za širi igrački auditorijum. Druge borilačke igre su ne samo teške, već retko nude mogućnost igranja za više od dva igrača. S tim u vezi, ovogodišnji naslov nudi pristupačan i dobar meni za brze mečeve. Podešavanja su vrlo jednostavna – izaberi tip meča, mod, arenu, svog omiljenog rvača i spreman si za igru. Ukoliko kupujete ovaj naslov zbog društva, moja preporuka jesu Money in the Bank mečevi, gde je zbrka i zabava pomešana u jednom.

John Cena tauntuje

Što se tiče samog učenja, komande su vrlo jednostavne, i ne zahtevaju neku preteranu vežbu. Na prvom ulasku u igru dočekaće vas lepo osmišljen tutorijal, gde ćete proći kroz sve osnovne udarce i cake. U toku samih mečeva, pauziranjem možete da pristupite listi običnih, specijalnih i kombo poteza. Interfejs je zaista sjajno odrađen, sve je intuitivno i prosto osmišljeno, bez nepotrebnih detalja. Iako moje društvo dugo godina nije igralo WWE, mnogi su se vrlo brzo snašli i prisetili nekadašnjih fora i fazona. Tome dosta duguje i već spomenuta formula koju je plasirao nekadašnji serijal koji tada nije bio pod okriljem 2K Sportsa.

Dijalog dvojice intelektualaca

Jedan od izuzetno dosadnih dijaloga u izuzetno dosadnom MyRise modu

WWE 2K23 nudi i nekoliko story modova, od kojih mi se najviše svideo Showcase. U pitanju je mod koji prati najveće poraze čuvenog Džona Sine, a okarakterisao bih ga kao nešto kompleksniji tutorijal. Naime, igrač se stavlja u ulogu Sininih dušmana, koji su mu naneli teške poraze tokom karijere. Mečevi su tako koncipirani da morate da izvodite određene poteze koji su vam navedeni na ekranu. Dobra stvar je to što vam tačno piše šta treba da pritisnete kada pauzirate meč da biste izveli zatraženi potez. Ostali modovi koji prate neku radnju su vezani za fiktivne likove, ali meni se nisu svideli jer su u njima dijalozi izuzetno spori.

Character Selection

Dobar izbor rvača

Tokom testiranja najveći deo vremena sam proveo pikajući egzibicione mečeve, ali mi je jednako bio zabavan i MyFaction. Za one koji nisu preterano upoznati sa serijalom, radi se o modu koji je pandan FIFA Ultimate Teamu. Glavni cilj je skupljanje sličica/kartica rvača, s kojim se igrač bori protiv AI-a ili onlajn protivnika. Stvari se pribavljaju igranjem ili kupovinom pomoću dva tipa tokena, od kojih se jedan dobija pravim novcem. Nažalost. ovakav tip modova je uvek povezan sa nekavim plaćanjem, a posledično i praznim novčanikom, pa nije nešto preterano popularan među jednim delom igračke publike.

Ženski borci

Ženski borci

Za kraj bih ukratko spomenuo da igra nudi MyGM i Universe mod. Prvi se svodi na menadžerisanje, odnosno organizovanje najuzbudljivijih mečeva. Dobra strana moda je što može da se igra u više igrača, ali mi se nije preterano svideo. Drugi omogućava visok nivo „customizacije“, što je lepo za one koji vole da uređuju postavke po njihovom nahođenju. Ukoliko ste nekad aktivno igrali nešto iz WWE franšize, mislim da je ovo pravo vreme da se vratite igranju. 2K23 nudi za svakoga po nešto i mislim da može, ako izuzmemo ne tako sjajnu grafiku, da bude deo kvalitetne zabave za vas i vaše društvo na duže staze.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio CD MEDIA.

Sistemska zahtevnost

Minimalna

CPU:Intel Core i5-3550 / AMD FX 8150
Grafička:GeForce GTX 1060 / Radeon RX 480
RAM:8 GB RAM
HDD:80 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:Verzija 12

Preporučena

CPU:Intel i7-4790 / AMD FX 8350
Grafička:GeForce GTX 1070 / Radeon RX 580
RAM:16 GB RAM
HDD:80 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:Verzija 12
7.6
Pozitivno:
  • Podseća dosta na nekadašnje SmackDown vs Raw naslove koji su nam ostali u lepom sećanju
  • Dobar i intuitivan korisnički interfejs
  • Za svakog ima po nešto, od modova, pa do izbora rvača
Negativno:
  • Slabo grafičko unapređenje
  • MyRise story mod je ekstremno dosadan