Tekken 7

Platforma: PC PlayStation 4 Xbox One
Datum izlaska:12. Jun. 2017
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
7.8

Na pitanje koju tabačinu danas igramo, većina igrača će najverovatnije reći Tekken. Razlog je u činjenici da je Tekken jak brend, aktuelan dugi niz godina. Uz ovu igru mnoge generacije su tukle sate, a nakon niza izgubljenih partija i drugare. Zbog spamovanja udaraca prijateljstva su se razilazila, brakovi se tresli, a uvek prisutan jaz između deteta I roditelja se produbljivao. Izdavač Bandai Namco ovu tradiciju produžava I na novije generacije u okviru sedmog dela Tekkena.

U odnosu na prošle delove, Tekken je doživeo izmene, ali igra je u osnovi ostala ista. Na početku je dostupno tačno 37 likova, od kojih je Akuma guest character iz Street Fightera. Izgled svakog lika je moguće promeniti kroz detaljan customization meni, a dodaci se otključavaju kroz igranje ili in-game novcem. Takođe moguće je podešavati I izgled samog onlajn profila igrača.

U okviru oflajn sekcije, dostupan je originalni arcade mode, treasure battle, practice, kao I versus za igru protiv prijatelja. Versus, kao verovatno najigraniji oflajn mod, je poprilično jednostavan. Sastoji od izbora likova za dva igrača I arene za borbu. Najveća mana ovog moda je nedostatak dodatnih opcija, kao što su hendikep I broj i vreme rundi. Što se tiče onlajn sekcije, dostupan je ranked mod, quick play, tournament I leaderboard. Ranked sadrži listu protivnika I moguće je podešavati kvalitet konekcije I rang potencijalnog neprijatelja. Quick play je sve, samo ne brz. Da biste se povezali na meč potrebno je oko 5 minuta, što je poprilično s obzirom da tražite samo jednog igrača za šibanje. Od svih onlajn modova, najverovatnije je većini igrača najzanimljivi upravo tournament i zasniva se na plejof sistemu, a postoje dva formata – single elimination I double elimination. Na kraju turnira svako dobija određenu svotu novca, kao I dodatke za likove i profil igrača. Sve ove onlajn modove karakteriše dosta zabave, ali nažalost i puno čekanja da mečevi počnu.

Celokupna prezentacija igre je osmišljena vrhunski. Tekken 7 ima zaista lepu grafiku I izrazito dobre  animacije. Svaka arena ima posebnu atmosferu koju upotpunjuje dobro usklađena muzika. PC port je kvalitetno odrađen I na prosečnim kompjuterima današnje generacije igra radi odlično na oko 60 FPSa. Najveća mana po pitanju grafike je primetni blur efekat koji je moguće otkloniti izvan same igre. Interfejs je odlično osmišljen i na originalan I zabavan način vas vodi kroz opcije. Pred svaku bitku igrač prolazi kroz odabir likova I arene, a za razliku od drugih igara, taj proces nije dosadan i propraćen je audio/vizuelnim efektima. Da bi atmosfera bila što moćnija, igra vas u loading screenu pokreće rečima “prepare for the next battle”.Od noviteta po pitanju gejmplej mehanika najistaknutiji je Rage Art, a može se uporediti sa X-Ray napadom iz Mortal Kombata. Moguće ga je iskoristiti jedino kada je vam je mali heath bar i diluje oko 25% helta neprijatelju. Sve ostalo je manje-više prepoznatljivo kežual igračima.

Pravilo da za leto igrači nemaju ništa novo da igraju ove godine ne važi! Tekken 7 predstavlja pravi izbor za zabavu I ubijanje vremena onda kada vam tokom velikih letnjih vrućina ili kiše vreme ne dozvoljava da izađete van kuće.

Autor teksta: Filip Kojić

7.8