Power Rangers: Battle for the Grid

Platforma: Google Stadia Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Datum izlaska:26. Mar. 2019
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
6.7

Moćni rendžeri su bili hit među klincima devedesetih i ranih dvehiljaditih, a do sada je izašlo više od 20 serijala. U svetu video igara su proveli značajan deo vremena, ali se u poslednjih desetak godina muče da ožive staru slavu koju su imali za vreme arkada. Power Rangers: Battle For The Grid je veliki iskorak za franšizu, mada i dalje ima dosta mesta za napredak.

Radi se o 3v3 tag team tabačini, u kojoj svako od igrača bira tri lika koja će da koristi, a u mogućnosti je da ih menja tokom borbe. Okosnica igre su online i versus borbe i u njima se provodi najviše vremema. Prisutni su i story mod i arkada, ali oni imaju daleko manji značaj u celokupnoj igri. Priča je besmislena, pa služi samo kao izgovor da likove iz različitih sezona stave na jedno mesto. Nedostatak raznovrsnosti je donekle nadomešten sezonama, gde se igrači bore za prvo mesto na tabeli u trajanju od nekoliko meseci.

Iako je roster veoma mali – u osnovnoj igri je dostupno samo desetak likova – svaki od njih je zabavan za igranje. Najviše likova je preuzeto iz prve i poslednje serije, dok ostale ubacuju povremeno kroz sezone koje se plaćaju. Borci iz manje popularnih sezona serije nisu prisutni.

Kontrole nisu komplikovane i lako mogu da se ukapiraju u prvih par partija, a to uopšte ne utiče negativno na zabavu. Proste kontrole olakšavaju eksperimentisanje sa likovima i smanjuju neophodno vreme za njihovo savladavanje. Specijalni potezi se lako izvode preko jednog dugmeta, pa nije neophodno pamtiti različite komplikovanije kombinacije. Za vreme borbe se puni EX metar koji se koristi za super napade, nalik na X ray udarce u Mortal Kombatu. U teškim situacijama moguće je pozvati Zorda (džinovskog robota) i tako preokrenuti tok borbe.

Sa tehničke strane Power Rangers: Battle For The Grid kaska za ostalim naslovima ovog tipa. Izuzev uvodne špice, muzika je neupečatljiva, a glasovna gluma nije baš sjajna. Grafički igra ne izgleda baš dobro i nalik je na naslove sa PlayStation 3 konzole. Nekada efekti znaju da budu toliko blještavi da ne može da se isprati šta se dešava na ekranu, pogotovo ako je prisutno više od dva lika.

Igra je namenjena za fanove serije, kao i za one koji žele da nauče da igraju borilačke igre. Mehanički nije komplikovana, pa se dosta lakše izvode smrtonosni kombo udarci. Dakle, u pitanju je zabavan naslov, ali zbog manjka raznovrsnosti ne garantujem da će uživanje trajati dugo.

Autor teksta: Milan Popović

6.7