One Finger Death Punch 2

Platforma: PC Xbox One
Datum izlaska:15. Apr. 2019
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
7.2

U svetu video igara prevelika jednostavnost retko kada je bila dobro rešenje, ali u duhu prvog dela upravo taj recept uspešno primenjuje One Finger Death Punch 2. Ako se gleda površinski, ova igra može komotno da “stane” na vaše mobilne telefone jer način igranja kranje jednostavan – kada protivnik priđe dovoljno blizu sa desne strane treba pritisnuti desni klik, a isto važi i za levu stranu, gde treba pritisnuti levi klik.

Iako na raspolaganju ima jednostavan gejmplej, One Finger Death Punch 2 pokušava da ga učini što dinamičnijim. Protivnici su različito obojeni i od svakog može da se očekuje drugačije ponašanje – pojedini će promeniti smer napada nakon što ih udarite, drugi će vas gađati iz daljine, dok će vam neki olakšati igru raznim dodacima. Takođe postoje i delovi koji podsećaju na ritmičke igre i koji zahtevaju brzo dodatno kliktanje. Na raspolaganju je više modova od kojih je i jedan co-op koji se odigrava po tag-team sistemu, a gde jedan igrač koji “odmara” regeneriše zdravlje, dok drugi čiča glišama lomi kosti. Težina igre je besprekorno usklađena jer se prilagođava vašoj veštini i trenutnoj skoncetrisanosti, tako što analizira prethodnu uspešnost u rešavanju nivoa.

Iako su u pitanju stikmeni, udarci i animacije izgledaju sjajno, a dinamičnost igre se ogleda u tome što je svaki udarac jedinstven. Čovečuljak u stilu Brus Lija mlati neprijatelje rukama i nogama, ali se ne ograničava, već koristi i oružje, ali i neverovatne moći koje srećemo u pop kulturi. Dizajn zvuka je odličan, od efekata, pa do muzike, ali se ponekad stiče utisak da je OST loše prilagođen akciji koja se odvija na ekranu. Vizuelno sve odudara jedno od drugog, počevši od stikmena, pozadine, efekata, pa do specijalnih moći, i tako grafički podseća na flash igre od pre 10-15 godina. No, ovako loša grafika znači da ćete igru moći da pokrenete na krompiru sa kablovima!

Iako ne treba imati prevelika očekivanja od igre ovog kalibra, verujem da će mnogi biti iznenađeni učinkom ovog razvojnog tima. One Finger Death Punch 2 je prava poslastica za ljubitelje mini igara i jedinstveni omaž, nekada popularnim Miniclip igrama. Ukoliko vam treba nešto brzo, a opuštajuće, ovaj naslov svakako ne želite da preskočite.

Autor teksta: Uroš Bodrožić

7.2
Pozitivno:
  • Animacije i prezentacija super moći
  • Adaptirajuća težina
  • Igra nije grafički zahtevna, a nivoi se brzo učitavaju
  • Prepoznatljivi momenti iz pop kulture
Negativno:
  • Šarenolik interfejs
  • Većina modova su slični
  • Nije za duže sesije igranja