MotoGP 2021

Platforma: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:22. Apr. 2021
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
7.5

Milestone je kompanija poznata po simualcijama vožnje motora koja gotovo da drži monopol u ovom žanru, sa naslovima poput MotoGP, Ride i Supercross. Ovi naslovi su poznati svim ljubiteljima moto sporta, a bije ih loš glas da su teške za početnike. Ali na svu sreću, novi MotoGP je mnogo fleksibilniji i otvoreniji za novajlije.

MotoGP 2021 je simulacija moto trka koja obuhvata Moto3, Moto2 i MotoGP šampionat. Svaki od šampionata ima svoja pravila oko promena vezanih za motor i drastično se razlikuju u pogledu brzine i težine upravljanja. I na samom početku su svi otključani, ali mislim da je mnogo bolje prolaziti redom kroz šampionate, pogotovo kao novi igrač, jer su MotoGP motori veoma teški za upravljanje.

Kroz karijeru je moguće igrati kao vozač nekog od postojećih timova ili napraviti svoj tim. Ovaj izbor ne menja mnogo način igranja, već samo daje dodatne opcije za promene izgleda vozača i motocikla. U toku karijere možete upravljati inžinjerskim timom koji će unapređivati motor i menjati podešavanja koja utiču na upravljanje motocikla, ali je neophodno da pazite da ne prekoračite dostupan budžet za sezonu.

Ovo je jedna od najboljih simulacija na dva točka koju sam imao prilike da igram. Vožnja motora je veoma zahtevna, pogotova kada se isključe neke od “pomoći”, ali sa malo vežbe postaje neverovatno zabavna. Ponašanje motora je realistično, pa je potrebno vreme da se ovlada upravljanje mašinom, pogotovo u jačim kategorijama. Trkački vikendi mogu da traju i po nekoliko sati, u zavisnosti od toga na koliko treninga odaberete da odete.

Uvodni trening vam omogućava da isprobate sve opcije i da odlučite šta vam najviše odgovara po pitanju težine. Ovo daje mogućnost iskusnim igračima, kao i početnicima da mogu maksimalno da uživaju u igri, bez preteranog nerviranja. Kao i kod većine trkačkih igara, kada napravite grešku u mogućnosti ste da neograničeno puta vratite vreme unazad.

Motori i odela vozača izgledaju fantastično, ali ljudska lica ponekad mogu da budu jeziva kada im se lica ukoče. Okolina izgleda zadovoljavajuće, mada travnate površine i pesak deluju poprilično zastarelo. Zvuk je takođe verodostojno prebačen u igru i motori stvarno zvuče dobro. Čak i ako niste ljubitelj ovog šampionata, postoji mogućnost da se prijatno iznenenadite onim što nudi ovaj naslov.

Autor teksta: Milan Popović

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

7.5
Pozitivno:
  • Zabavna vožnja
  • Veliki izbor izgleda motora i vozača
  • Težina može lako da se prilagodi
Negativno:
  • Trava i pesak izgledaju jako zastarelo