Marvel’s Avengers

Platforma: Google Stadia PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:04. Sep. 2020
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
6.8

Iako nisam preterani ljubitelj filmova rađenih po strip junacima, video igre nikad nisam izbegavao. Uvek mi se sviđao taj direktan način igranja, odnosno pure action format, oslobođen mikromenadžmenta i mikrotransakcija. No, kada je reč o Marvel’s Avengers, stvari su daleko drugačije. Osnovni koncept je inspirisan igrama kao što je Destiny, poznatim po tome što na prvo mesto stavljaju razvoj lika. Obično to obuhvata levelovanje, najčešće grind, rešavanje dnevnih izazova i skupljanje adekvatne opreme.

Radnja igre je tipična izlizana priča o super herojima – ekipa je na okupu, dogodi se katastrofa, oni ne reše problem, narod ih zamrzi, povuku se, teror zavlada, ponovo se okupe i reše problem. Centralni lik je gospođica Marvel, veliki fan Avengersa, i ponosni vlasnik određenih super moći. Njena uloga je da razjedinjene Avengerse okupi na gomilu, kako bi se zajedničkim snagama suprostavili teroru ozloglašene organizacije AIM. Priča se da preći za oko deset sati – što bi moglo biti i brže kad bi mini-filmovi mogli odmah da se prekinu i kada ne bi postojali glupi zadačići između misija.

Kao i kod svake igre nalik na Destiny, ono što je najbitnije jeste sadržaj nakon pređene kampanje, tj. ideja o never ending battle. Standardne misije su jednolične i uglavnom poseduju set zadataka, poput uništavanja određenih objekata, zauzimanja tačaka, ubijanja protivnika i sl. Što se tiče heroja, dostupno ih je šest i to Ms. Marvel, Hulk, Iron Man, Black Widow, Thor i Captain America. (navodno će PS4 korisnici naknadno dobiti i Spider-Mana) Kako budete prelazili glavnu priču, otključavaćete ih jednog po jednog. Svaki poseduje lake i teške udarce, neku varijantu bloka, odnosno izbegavanja protivničkih udaraca i projektila, kao i specijalne sposobnosti. Meni je najviše prijalo da igram u ulozi Iron Mana, pošto on može da leti po mapi, veoma je fleksibilan i ima zanimljiv set sposobnosti.

Igru sam imao prilike da testiram na PlayStation 4 konzoli i dobro mi je radila sve do poslednje misije. Onda su usledili konstantni padovi FPS-a, što mi je dodatno otežalo prelaženje. Takođe me je nerviralo što ne postoje određene grafičke opcije, kao što je podešavanje motion blura i FOV-a. U pojedinim momentima heroj koga kontrolišete zna da zauzme čak četvrtinu ekrana, što ume da bude problem kada treba da se obračunate sa mnoštvom protivnika. Ukoliko nemate prijatelja ili ekipu s kojom biste igrali, preporučujem vam da zaobiđete ovaj naslov. Takođe, ako tražite nešto slično Spider-Manu za PS4, onda ovo definitivno nije igra za vas.

Autor teksta: Filip Kojic

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

Sistemska zahtevnost

Minimalna

CPU:i3-4160
Grafička:NVIDIA GTX 950 / AMD 270
RAM:8 GB RAM
HDD:75 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:Verzija 12

Preporučena

CPU:Intel Core i7 4770K, 3.4 Ghz
Grafička: NVIDIA GTX 1060 6GB ili AMD Radeon RX 480
RAM:16 GB RAM
HDD:75 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:Verzija 12
6.8
Pozitivno:
  • Raznovrsnost likova i poteza
  • Lepa grafika i dizajn
  • Opcija za co-op multiplayer
Negativno:
  • Jednolične misije
  • Nepotrebni grind elementi
  • Mikrotransakcije
  • Izlizana priča o super herojima