Life is Strange 2

Platforma: PC PlayStation 4 Xbox One
Datum izlaska:27. Sep. 2018
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
Endžin:
6.8

Life is Strange ne zahteva brze reflekse, niti preterano poznavanje klasičnog načina igranja, već proučavanje sveta i upoznavanje likova i njihovih životnih priča. U prvom delu imali smo prilike da igramo devojku Maksim, koja iznenada otkriva da poseduje specijalnu moć da vraća vreme. Radnja je bila u osnovi vrlo nalik na film Butterfly Effect, gde isto tako Ešton Kučer otkriva da može da proživljava različite verzije svoga života i da praktično vraća vreme.

Life is Strange 2 Opis

Suprotno prvom, drugi deo nudi dosta drugačiju priču koja se osvrće na život jedne pristojne meksičke porodice u Sijetlu. Posle oštre svađe između dva meksička dečaka i jednog njihovog vršnjaka iz kraja, nastaje neobjašnjiva eksplozija u kojoj gine njihov otac, pomenuti sused i jedan policajac. Ovaj nemili događaj ih tera na bekstvo i na dugačko putovanje od države Vašington na severu SAD, pa sve do Meksika. Pošto je ovo igra koja potencira priču kao svoji glavni adut, nije još moguće dati tačan sud o samoj igri. Izašla je samo jedna epizoda, od ukupno pet, pa je mnogo toga ostalo poptuno nerazjašnjeno.

Jedini potresan momenat koji pokreće igru je smrt nedužnog oca. Posle toga igra se fokusira na odnos između dvojicu meksičke braće – tinejdžera Šona i njegovog mlađeg brata Denijela. Njihovi dijalozi su na momente dosadni, a često i suvišni, odnosno nepotrebni za jednu igru. Stiče se utisak da je igra veštački popunjena nebitnim kadrovima i nezanimljivim dijalozima između različitih likova. Naročito bode oči to što igra nikako ne uspeva da kod igrača stvori empatiju prema njima dvojici. Takođe, dosta stvari na indirektan način odvraća pažnju igrača, poput različitih političkih tema koje su aktuelne u Americi.

Life is Strange 2 Opis

Sistem donošenja odluka je ono što igru čini zabavnom, a ujedno otvara i mogućnost za ponovno prelaženje. Postoji dosta različitih pristupa kako možete da pređete igru, a vaše odluke utiču i na druge likove. Postoji dosta predmeta koje možete da pokupite, kao i aktivnosti koje mogu da poprave ili pogoršaju vaš odnos sa mlađim burazerom. Na kraju epizode dat je kratak pregled svih vaših aktivnosti, a ukoliko posedujete legalnu verziju možete da vidite i šta su drugi odlučili u konkretnim situacijama.

Life is Strange 2 Opis

Braća Diaz prolaze i pored gradića Arkadija Bej, mesta gde je smeštena radnja prvog

Grafički Life is Strange 2 prelepo izgleda, ali po pitanju priče ne nudi ništa specijalno. Prva epizoda traje nekih 2-3 sata, a to je vremenski sasvim dovoljno da se igrač upozna sa radnjom i da se u nju uživi. Taj efekat, barem kod mene, se nije pojavio, pa ništa drugo ne ostaje nego da se sačeka druga epizoda jer postoji nada da ovo može da bude kvalitetna igra.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

6.8