Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Platforma: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:05. Apr. 2022
Izdavač:
Razvojni tim:,
Žanr:, ,
Endžin:
8.6

Osećaj nostalgije i neizvesnosti koji sam osetio gledajući zvanični trailer za Lego Star Wars: The Skywalker Saga bio je nemerljiv s obzirom da je moj prvi dodir sa Star Warsom bio upravo preko lego igre koja je izašla pre čak 15 godina. Naravno radi se o Lego Star Wars: The Complete Saga. Ono što je izdvajalo tu igru od svih ostalih posle, ali i pre nje, bilo je to što ste kroz nju mogli da na jedan humorističan način, kako to umeju da izvedu samo Lego igre, prođete kroz svih šest epizoda Star Warsa. Veliki broj igrivih likova, zanimljiv level dizajn i odlična atmosfera su od mene, koji u tom trenutku nije ni znao šta je to “Star Wars”, napravili velikog ljubitelja ove franšize.

The Star Wars: The Skywalker Saga prati radnju filmova od prve do devete epizode i na jedan šaljiv način interpretira određene prepoznatljive momente iz ove franšize. Vizuelno, ovo je sasvim sigurno najbolja lego igra do sada. Developeri su uspeli savršeno da predstave atmosferu svih 23 planeta viđenih u filmovima. Lego naslovi nisu bili poznati po open-world segmentima, već su bili usmereni isključivo na pripovedanje. Ovaj naslov širinu dobija zbog mogućnosti istraživanja planeta koje su protkane raznoraznim zagonetkama, sporednim misijama i ostalim sastojcima koji čine jednu Lego igru. Sa uključivanjem nekih novih mehanika, zagonetke su postale znatno zanimljivije za rešavanje, a njihova raznolikost u težini navešće vas da ih sve uradite i kompletirate igru 100%.

Nove mehanike su stvorile i mnogo veću razliku između dobrih i loših likova u igri, ali i između njih samih. Shodno tome igra sadrži gotovo 400 likova, podeljenih u klase koje lako možete da izaberete u meniju s obzirom da je interfejs izuzetno intuitivan i modernizovan u odnosu na prethodne igre. Igra sadrži sistem napredovanja u vidu akcionog RPG-a gde je moguće unaprediti klase na poljima izdržljivosti, jačine i brzine. Međutim, razlike su minimalne, a s obzirom da je igra samo na momente izazovna, vrlo lako se da primetiti da ovaj sistem napredovanja, ne samo da nije potreban, već je i besmislen.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga definitivno ima šta da ponudi igračima svih uzrasta, od starih ljubitelja Complete Sage, do novih igrača koji se tek upoznaju sa svetom Star Wars-a. Moje mišljenje je da je ova igra u mnogo čemu nadmašila svoje prethodnike i da mane, koje svakako ima kao i bilo koja druga igra, nikako neće uticati na to kakav će utisak ona ostaviti na vas.

Autor teksta: Filip Kalmarević

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

Sistemska zahtevnost

Minimalna

CPU:AMD Ryzen 3 1200 / Intel Core i5-2400 @ 3.2 GHz
Grafička:Radeon HD 7850 / NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
RAM:8 GB
HDD:40 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:11

Preporučena

CPU:AMD Ryzen 3 3100 / Intel Core i5-6600
Grafička:AMD Radeon R9 290 / NVIDIA GeForce GTX 780
RAM:8 GB
HDD:40 GB
OS:Windows 10 64-bit
DirectX:11
8.6
Pozitivno:
  • Sjajna grafička i muzička podloga
  • Zanimljiv dizajn nivoa
  • Interesantni dijalozi sa dosta smešnih momenata
  • Sporedne misije i zagonetke
Negativno:
  • Manjak opcije za odabir težine
  • Nepotreban sistem napredovanja