Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Platforma: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:19. Nov. 2023
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
Endžin:
7

Pre dve godine imao sam prilike da recenziram Hot Wheels Unleashed i bio sam prijatno iznenađen samom igrom. Posebno me je zaintrigiralo to što igra dolazi od razvojnog studija Milestone, koji je pre svega poznat po trkačkim simulacijama motocikala čiji nisam preterani ljubitelj. Hot Wheels Unleashed 2 predstavlja nešto unapređeniju verziju prethodnika, skromnih poboljšanja  – igra je i dalje arkadna, modovi su nešto raznovrsniji, a kretanje je manje-više ostalo slično.

Photo mode – interesantni detalji na samom automobilu

Automobilčići su zaista raznovrsni, ima ih mnoštvo, kako od samog Hot Wheels brenda, tako i onih „gostujućih“, kao što je vozilo iz čuvenog filma Povratak u budućnost. Kretanje je ostalo verno pređašnjoj formuli, vozila mi se čine malo fleksibilnijim, a ako se ne varam uveden je double jump i dash u levu i desnu stranu. Znatno je manje situacija gde igrač može da preseče stazu, već je putanja uglavnom striktna.

Na medium težini igra mi nije bila nešto preterano izazovna, a boss bitke su bile poprilično dosadne (svode se na udaranje kartonskog lika samog bossa), što se ne sećam da je bio slučaj sa prethodnikom. Od modova javljaju se obične trke sa krugovima, eliminacione trke, gde je cilj da igrač drži što više mesto kako bi opstao u igri, staze sa velikim otvorenim prostorom, gde je potrebno da se jure čekpointi pri velikim brzinama, kao i staze gde se driftovanjem skupljaju poeni. Tu su i još neki modovi, kao i dodatni izazovi, ali sve se uglavnom svodi na prethodno pomenuto.

Karton koji se udara u toku boss bitke, ništa baš reprezentativno

Grafički igra je ostala verna prošlom delu – modeli su poboljšani, ali okruženje i dalje izgleda nekako sterilno i nezanimljivo. Ima nekoliko različitih tematskih parkova, među kojima mi je najupečatljiviji bio muzej dinosaurusa. Što se tiče muzike, ovoga puta mi nije upotpunila doživljaj, čak sam i u nekim navratima puštao svoju plejlistu tokom igranja. Kupovina vozila se radi in-game poenima, ali postoji nekakav game-pass, no mislim da većina toga može da se osvoji igranjem. Sistem kupovine je sličan kao i pre, na svakih nekoliko sati se nudi novi izbor automobilčića za kupovinu.

Nažalost, prisutan je rubber banding, pa tako u situacijama kada je AI protivnik u zaostatku, on ga lako nadoknađuje pri prvoj većoj grešci koju načinite, a isto važi i suprotnom – kada je igrač u većem zaostatku, AI uspori tempo i da vam fore da ga prestignete. Što se tiče samih vozila, nisam imao preterano raznovrsan izbor u svojoj garaži, pa sam se fokusirao na par modela, među kojima je i auto iz Povratka u budućnost. Kasnije, kako sam se približavao kraju, sve više sam koristio automobil pogodan za driftovanje jer mi je bilo najzabavnije s njim da vozim. Tada sam jedino vozio druge automobilčiće kada je to bio uslov same trke.

Ukratko, mislim da Hot Wheels Unleashed 2 je daleko od loše igre, ali da ne nudi ništa specijalno novo u odnosu na prethodnika. Prema onome što pruža, pa i po samom izgledu, više nalikuje na nekakav dodatak. Postoje neka sitna poboljšanja, ali mislim da nisu vredna pune cene od 50 dolara.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

Sistemska zahtevnost

Minimalna

CPU:Intel Core i5-4590
Grafička:GeForce GTX 1050 / Radeon RX 460
RAM:8 GB RAM
HDD:30 GB
OS:Windows 10 64-Bit
DirectX:Verzija 11

Preporučena

CPU:Intel Core i9-9900k
Grafička:GeForce RTX 2070 Super
RAM:16 GB RAM
HDD:30 GB
OS:Windows 10 64-Bit
DirectX:Verzija 11
7
Pozitivno:
  • Solidan arkadni trkački doživljaj
  • Modeli automobilčića
  • Staze su uglavnom interesantne
Negativno:
  • I dalje loše odrađena okruženja
  • Grafika bi mogla da bude bolja, nema vidljivih poboljšanja