Destiny 2 – Warmind

Platforma: PC PlayStation 4 Xbox One
Datum izlaska:08. May. 2018
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
6.5

Kao i prethodna ekspanzija Cruse of Osiris i Warmind nudi novu priču, sličnu prethodnim delovima, a radnja se proteže duž pet misija. Glavna dešavanja su smeštena na Marsu, gde zajedno sa “zaštitnicom” Anom Brej i super moćnim kompjuterom po imenu Raspućin treba da porazite džinovskog crva Xola i njegovu ogromnu armiju. Radi se o tipičnoj Destiny 2 priči gde dobro treba da nadvlada zlo, a ništa konkretno nije urađeno da se priča učini zanimljivijom u odnosu na prethodnike. Štaviše, ova ekspanzija je dosta kraća u odnosu na prošlu, a da biste je započeli treba dobro da se oznojite. Naime, povećan je maksimalni level na 30, ali je i više vremena potrebno nego pre da bi se napredovalo na naredni nivo. Tako da, ako se niste posle završetka prethodne ekspanzije bavili unapređivanjem lika, onda će vam trebati dosta više vremena da ga pojačate na odgovarajuću jačinu, kako biste mogli da započnete igranje novih misija.

warmind

U okviru kampanje se javljaju nešto drugačije misije, ali šablon je isti – idi od tačke A do tačke B, ubi sve pred sobom i porazi bossa. Jedina nova stvar koja igru čini dinamičnijom i zabavnijom jeste novo oružje valkira sa kojim možete da ubijete mnoštvo neprijatelja odjednom. Nakon što se zavšre glavne misije, na Marsu je dostupno i nekoliko sporednih, poput patrola, avantura i public eventova. Od noviteta u okviru public eventova se javlja Escalation protocol i zahteva angažovanje dosta jačih heroja. Zadatak je da se očiste četiri talasa neprijatelja u određenom vremensku periodu, kao i jedan poprilično jak boss, što meni kroz desetak pokušaja nije pošlo za rukom.

warmind

End-game stvari svakako čine najuzbudljiviju komponentu igre i zbog njih se većina vraća igri. Na PC verziji su dostupna dva nova strikesa (PS4 verzija ima jedan dodatni), od kojih je jedan ustvari krajnja misija sa drugačijim rasporedom neprijatelja, dok je drugi ipak nešto originalniji i uzbudljiviji. Takođe će se uskoro pojaviti i novi raid lair (nešto kraći raid). Pored svega ovoga, izlaskom ove ekspanzije igrači su dobili besplatno dve nove crucible (pvp) mape, mogućnost da hostuju privatne mečeve, kao i nova oružja i dodatke i sl.

warmind

Što se tiče grafike, igra izgleda i dalje sjajno, a ističu se posebno novi predeli i lepše animacije umiranja neprijatelja. Planeta Mars izgleda sjajno i dovoljno je velika za istraživanje. Promenljivo vreme na njemu čini ovu planetu interesantnom, pa tako tokom jedne iste misije može da vas zatekne i sneg i pustinja. Zaštitnica Ana Brej je lepo osmišljena i upečatljiva za razliku od mnogih drugih likova, a posebno treba istaći njenu glasovnu glumu koja je odlično urađena.

warmind

Od Warmind ekspanzije se očekivalo da će da donese nešto novo i osvežavajuće, ali se to nažalost nije dogodilo. Bungie je i ovog puta ponudio za 20 evra stari sadržaj, predstavljen u nešto drugačijem obliku. Doduše, može da se kaže da je ova ekspanzija nešto bolja u odnosu na prethodnu, ali ono što je bolje od nečega lošeg ne znači da je dobro. Sve se dakle svodi uglavnom na proširen sadržaj koji je trebao da se nađe u osnovnoj igri.

Autor teksta: Filip Kojić

warmind

6.5
Pozitivno:
  • Nešto bolja od prošle ekspanzije
  • Planeta Mars je odlično osmišljena i napravljena
Negativno:
  • Ne nudi dovoljno za 20 evra
  • Kratka kampanja