CS:GO – Danger Zone

Platforma: PC
Datum izlaska:07. Dec. 2018
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
8

Vest da Counter-Strike: Global Offensive prelazi u F2P režim je zaista bila neočekivana, ali pravo iznenađenje je uvođenje Danger Zone battle-royale moda koji odudara od trenutnog pravila da je za popularnost battle-royale igre potrebna velika mapa sa mnogo igrača. Za potrebe moda osmišljen je Blacksite koji prima i do 18 igrača u zavisnosti od toga da li se igra u solo varijanti ili u timovima od dva do tri igrača. Ako uzmemo u obzir trenutno najpopularnije battle-royale pucačine, Danger Zone je po dužini mečeva jedan od najkraćih modova, što će pojedinim igračima predstavljati problem, ukoliko su navikli na standardne partije od dvadeset do četrdeset minuta.

Sletanje iz helikoptera na mapu

Partija u Danger Zone kreće slično kao i u Ring of Elysiumu – igrači biraju polje gde će sleteti na mapi, posle čega počinje spuštanje iz helikoptera i traganje za potrebnim stvarima za ubijanje. Za pronalaženje naoružanja i opreme potrebna je brzina i spretnost jer su distance između igrača mnogo male. Jedna od bitnijih stvari za preživljavanje je tablet koji vam omogućava da naručite različite spravice i oružje, ali i da pregledate mapu koja je podeljena na heksagone. Svaki heksagon je različito obojen i označen u zavisnosti od toga šta se u njemu trenutno dešava.

Da biste ugrabili potrebni arsenal nije potrebno samo da kupujete stvari, već ih možete pronaći i u različitim kutijama i kovčezima. U zavisnosti od tipa kovčega, neke možete polupati golim rukama, dok je za neke potrebno da posedujete adekvatan alat. Ako se odlučite za kupovinu preko tableta, onda vam dron donosi paket direktno na vašu lokaciju. Ukoliko na mapi nema puno porudžbina, snalažljivi igrači mogu lakše da lociraju neprijatelja koji naručuje. U suprotnom, mapa postaje mesto preletanja “muva robota” koji proizvode iritantno zujanje, što ume da stvori konfuziju i odvrati pažnju od bitnijih stvari.

CS:GO Danger Zone

Sekira za otvaranje kutija

Na početku je najlakše pronaći pištolj, ali uz malo sreće naleti se i na sačmaru ili mašinku, dok nešto ozbiljnije puške se nalaze tek pred kraj partije. Na mapi su raspoređeni i različiti eksplozivi, ali i spravice koje mogu da ometaju tuđe radare, kao i automatski tureti koji su neprijateljski nastrojeni. Postoji i ozbiljnija verzija tablet uređaja koja može da prati kretanje neprijateljskih dronova. U prvim mečevima, dok se ne uvežbate, imaćete problema da pronađete municiju, a ako je i nađete, onda će vas u bedak baciti to što morate iz kutije da uzimate metak po metak.

Način igranja je tipičan i ne razlikuje se od klasičnih modova, osim toga što je veći fall damage, ali i za to ima lek, odnosno padobran. Novac se prikuplja sa poda, ali postoje i nešto teže varijante koje više nagrađuju, a uključuju odvođenje taoca do određene lokacije ili ubijanje ucenjenih igrača na mapi. Kao i kod svake battle-royale igre, najbolji način za prikupljanje opreme je banditsko otimanje od protivničkih igrača. Trenutno ne može da se pronađe nekakvo ograničenje ili loša strana Danger Zone moda. Blacksite je dobro koncipiran kao lokacija, ali je za razliku od klasičnih mapa grafički izuzetno ružan i odbojan. Popularnost igre je ovih dana značajno porasla, prvenstveno zbog toga što je igra postala besplatna, ali i zbog uvođenja ovog moda, što vam dovoljno govori o kvalitetu i postojanosti igre. Takođe treba istaći da Danger Zone sa svojim novim idejama unosi ne samo svežinu u CS:GO, već i u ceo battle-royale žanr!

Autor teksta: Filip Kojić

8
Pozitivno:
  • Brz i uzbudljiv gameplay
  • Dosta novih ideja za battle-royale žanr
  • Matchmaking
  • Dobro osmišljena mapa
Negativno:
  • Loša grafika
  • Kratki mečevi