Call of Duty: Modern Warfare III (2023)

Platforma: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Datum izlaska:10. Nov. 2023
Izdavač:
Razvojni tim:
Žanr:
Endžin:
5

Zadivljujuće je kako smo od fantastičnog reebota Modern Warfare serijala 2019. godine, doživeli da za samo par godina igramo niskokvalitetan Modern Warfare III. Razvoju takve situacije doprineli su brojni faktori, među kojima je najznačajniji fokusiranje na popularni onlajn naslov – Call of Duty: Warzone. Nažalost, ono po čemu je oduvek bio prepoznatljiv Call of Duty serijal, a to je taj filmski doživljaj rata, u najnovijem delu postaje bleda imitacija prethodnih delova.

Modern Warfare 3 je podeljen na tri celine – kampanja, multiplayer i zombi mod. Multiplayer je u suštini klon starog MW2, gde su mape redizajnirane i ubačene u novi kalup, dok je zombi mod modernizovan i orijentisan je na znatno veće i otvorenije mape, sa znatno više igrača od onog na šta smo bili navikli dugi niz godina.

Kampanja je doživela radikalne promene, odnosno pola misija praktikuje režim po imenu Open Combat. Kada vas uguraju u takvu misiju, onda ste bačeni u otvoreniju mapu, nalik na Warzone, gde se od vas traži da rešavate mini misije po mapi i da se borite sa protivnicima u atmosferi koja je dosadnjikava i ne odiše pravim ratištem. Što bi neko rekao, čemu takva igra kada možemo uzbudljivije i interesantnije da proživimo igrajući Call of Duty: Warzone?

Radnje je kilava i fokusirana je na zle Ruse – na šta smo već odavno navikli. Volju za praćenjem priče izgubio sam već nakon nekoliko misija. Između njih postoje kratki klipovi koji kao produbljuju radnju, ali je to sve urađeno čisto iz kurtoazije, da popuni vreme i učini sadržaj bogatijim. No, sadržaj je daleko od bogatog, ne postoji nijedna misija da zaslužuje pohvale, a ni pomen, čak ni po nekoj kontroverzi. Oružja skupljate uglavnom po kutijama, ako je u pitanju Open Combat mod, što odaje takav utisak kao da ste ušli da igrate Warzone isključivo sa botovima.

Cena od 70 evra ne opravdava ništa od onoga što sam imao prilike da probam. Kampanja je verovatno najgora, a bilo je baš loših naslova do sada. Da ne pričam o multiplayeru koji je običan plagijat starog MW2. Zaista je jadno šta pokusavaju da nam prodaju veliki izdavači.

Ovo što sada imate prilike da igrate je nekakav mutant, koji je čisto izbacen da bi se ostvario redovni godišnji cilj izbacivanja nove Call of Duty igre. Ako već Activision i njegovi razvojni timovi nemaju ideju, niti ozbiljne planove za nastavke, bilo bi pošteno da se fokusiraju na Warzone i da nam ne prodaju ovakvo smeće. Profit bi makar bio pošteno zarađen.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

Sistemska zahtevnost

Minimalna

CPU:Intel® Core™ i5-6600
Grafička:NVIDIA® GeForce® GTX 960
RAM:8 GB
HDD:SSD sa 150 GB
OS:Windows® 10 64 Bit
DirectX:Verzija 12

Preporučena

CPU:Intel® Core™ i7-6700K
Grafička:NVIDIA® GeForce® GTX 1080Ti
RAM:16 GB
HDD:SSD sa 150 GB
OS:Windows® 10 64 Bit (latest update) ili Windows® 11 64 Bit
DirectX:Verzija 12
5
Pozitivno:
  • Barem radi
Negativno:
  • Najgora kampanja do sada
  • Grafički igra u pojedinim momentima je sjajna, a u drugim krš