Harry Potter: Wizards Unite je od sutra dostupan

Niantic, kompanija koja stoji iza Pokemon Go, nam donosi još jednu augmented reality igru. U pitanju je Harry Potter: Wizards Unite i potvrđeno je tokom prezentacije u Los Anđelesu da će izaći 21. juna, tj. sutra. Beta verzija Wizards Unite je već bila dostupna u proteklom periodu u Australiji i na Novom Zelandu. Za sada je poznato da će ovaj naslov pratiti pratiti free to play model sa mikrotransakcijama.

Postojaće određene sličnosti sa Pokemon Go, pogotovo po pitanju raspodele po timovima. U Wizards Unite neće biti podela po kućama kao što je to slučaj u Hari Poter knjigama i filmovima (Grifindor, Sliterin itd.) već će postojati tri tima kao i u prethodnoj Nianticovoj igri. Dvorovi su zapravo ekvivalent pokemon teretane, a brvnare su zapravo pokestopovi – što verovatno znači da ćemo mnogo češće nailaziti na brvnare. Ove lokacije su od velikog značaja pošto će tu moći da se regeneriše energija igrača i moguće je iz njih uzeti interesantne stvarčice poput sastojaka, napitaka kao i port ključeva. Port ključevi omogućavaju pristup znamenitim lokacijama iz Hari Poter univerzuma, ali još uvek nije zvanično potvrđeno kako će se uklopiti sa ostatkom gejmpleja.

harry potter wizards unite 1

Harry Potter: Wizards Unite će biti dostupan za Android i iOS, ali nije poznato da li će izaći za sva tržišta u isto vreme.