Gamescom 2019: Predator: Hunting Grounds otkriva svoj gameplay u novom traileru

Igre inspirisane popularnom franšizom filmova Predator nisu doživele naročitu slavu niti finansijski uspeh. Iako iz te gomile loših pokušaja može da se izdvoji Alien vs. Predator iz 2010. koji je ostao zabeležen kod publike kao kvalitetna i zanimljiva igra, već dugo nije bilo nekog naslova koji se isključivo fokusira na ovog vanzemaljskog lovca. U poslednje vreme budućnost izgleda nešto svetlije jer razvojni tim IIIFonic, koji stoji iza Friday the 13th: The Game, uveliko radi na potpuno novoj igri.

Predator: Hunting Grounds

Pre par meseci dobili smo mali teaser trailer koji nam je otkrio ime projekta na kojem studio radi, a povodom Gamescom sajma Sony je izbacio i kratak gameplay trailer. Iz njega se može zaključiti da su developeri dobro preneli atmosferu iz filmova. Naime, vi ste član elitne vojne ekipe kojoj su dodeljeni različiti zadaci koje morate da obavite pre nego što vas Predator pronađe ili možete da igrate kao Predator i koristite svu dostupnu vanzemaljsku tehnologiju u lovu na vaš plen.

Datum izlaska je trenutno nepoznat, a igra je najavljena samo za PlayStation 4 što potencijalno znači da je u pitanju ekskluziva.