Dirt Rally 2.0 – Brzi pregled

Poput prethodnog dela, Dirt Rally 2.0 pruža realističniji prikaz vožnje u odnosu na arkadniji I dosta lakši Dirt 4. Nova igra zahteva ozbiljno poznavanje vožnji i visoko umeće, pa joj se zbog toga teško prilagođavaju novajlije, odnosno kežual igrači.

Dirt Rally 2.0 ne pruža nikakve tutorijale, niti direktna podešavanja veštine veštačke inteligencije u karijer modu. Naravno, to ne znači da je igra u startu surova prema vama, već jednostavno od vas zahteva određenu uvežbanost. Kako vremenom postaje sve teža, ona traži bolje kočenje, manevrisanje I držanje linije. Razvojni tim je za veteran pripremio raznorazne mogućnosti kako mogu da sebi otežaju iskustvo.

Pošto je celokupan doživljaj sveden na reli trke, razvojni tim je pripremio samo dve discipline – reli I relikros. Pristup je takav da igra teži realnom doživljaju, pa tako ako ste izabrali određena kola za šampionat, onda ona neće biti dostupna ni u izazovima, niti u slobodnoj vožnji. Tokom karijere dostupna vam je I garaža, odakle kupujete dodatke za vaša vozila, kao I nove I polovne automobile. Ukoliko se zainteresujete za kupovinu polovnih kola, onda treba redovno da proveravate da li su i dalje dostupna za kupovinu.

Freeplay (slobodna vožnja) nudi dosta opcija – istorijski reli, custom šampionate u solo ili onlajn režimu, time trailse, kao i FIA svetski Relikros šampionat.

Što se tiče grafike, Codemasters je uradio sjajan posao, kako po pitanju staza, tako i po pitanju vozila i same okoline. Takođe zvuk i muzika su svaku pohvalu, a naročito je moćan zvuk motora koji u kombinaciji sa vožnjom po šljunku ili pesku daje perfektan doživljaj reli vožnje.

Autor teksta: Filip Kojić