DICE napušta Battlefront II i Battlefield V

DICE je nakon više od 2 godine od izlaska zvanično potvrdio da će prestati sa izbacivanjem novog sadržaja za Battlefront II i Battlefield V.

Što se tiče Battlefront II, nakon jučerašnjeg velikog apdejta po imenu Age of Rebelion, podrška će se nastaviti u vidu eventova, izazova i servera. Age of Rebelion sadrži novu mapu, Scarif, koju možete da igrate u okviru Instant Action i Supremacy moda. Stare mape poput Death Star 2, Hoth, Yavin 4 i Tatooin će od sada podržavati ova dva moda. Takođe su izašli i novi skinovi koje su fanovi sa nestrpljenjem isčekivali, a neki od njih su: Darth Maul iz serije The Clone Wars, Palpatine i Rey iz filma The Rise of Skywalker, itd. Pored ovoga, dostupan je i Instant Action Missions koji je offline verzija istoimenog multiplejer moda.

Chapter 6 će biti poslednji veliki apdejt za Battlefield V, a od informacija poznato je samo da će biti dostupan od juna. Pošto pandemija i dalje traje programeri su prinuđeni da rade od svojih kuća, tako da su moguća odlaganja. Nakon toga, slično kao i u slučaju Battlefront II, nastaviće se sa podrškom u vidu eventova. Sasvim je sigurno da će deo developera biti prebačen na rad na novom Battlefield nastavku koji najverovatnije izlazi krajem 2021. godine. Jedno pitanje ostaje, a to je da li će u narednom periodu DICE nastaviti sa radom na Battlefront franšizi ili ne?