Da li će se Crvena Zvezda ili Partizan pojaviti u FIFA 19?

Posle dužeg vremena u EA-u se javila želja za proširivanjem igre, pa će nas najverovatnije u novom izdanju za 2019. godinu dočekati novi timovi, ali i novi stadioni, nove lige, pa čak i nove fudbalske legende.

Naime, u aprilu mesecu ove godine, na zvaničnom sajtu se pojavila velika lista klubova koji nisu uključeni u igru, a koji su potencijalni kandidati za ulazak u FIFA 19. Od srpskih klubova našli su se na toj listi samo Crvena Zvezda i Partizan. Takođe, pružena je mogućnost igračima da glasaju za jedan od ovih klubova, a rezultati glasanja su na početku bili prikazivani. Crvena Zvezda je bila druga, odmah iza Hajduka iz Splita, dok je Partizan bio treći po broju glasova.

FIFA 19 Zvezda Partizan

Rezultati koji su pre bili dostupni za javnost

Pored glasanja za nove timove, postoji i mogućnost da stadion Rajko Mitić postane zvanični deo nove FIFA igre. Iako je reprezentaciju Srbije pratio neuspeh u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u fudbalu, reprezentacija je uspela da poboljša svoj rang u odnosu na prethodne godine, što znači da uz adekvatan broj glasova, možda se i naša reprezentacija pojavi u FIFA 19. Ako ne računamo FIFA igre koje su vezane za svetsko ili evropsko prvenstvo, reprezentacije Srbije je poslednji put bila prisutna davne 2006. godine u FIFA 07.

Koliko je EA ozbiljan i odlučan da svoju igru obogati novim timovima i stadionima još ne znamo, pa nam ostaje samo da spekulišemo, sve do zvaničnog izlaska igre, odnosno do 28. septembra.